Semra AMAN AKYÜREK

HANGİ KARAR? NEYİN KARARI?

‘’Kararı şimdi açıklamam olur mu? Olmaz. Pazartesi saat 17:00’de.’’

Öncelikle herkese MERHABA. Gündemde Büyükşehirden istifa var diyeceğim ancak, gündemden artık düştü. Uzatmaları oynamanın manası; Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un kendisinde saklı. Gücü içinde.

Haliyle Balıkesir basını bahsi geçen 3 büyükşehir belediyesinin istifalarını yakından takip etti ve ediyor çünkü aralarında Balıkesir’de var. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğurla ilgili yorumlar, kulislerde ne ararsanız var. Herhalde insanların yorum yaparak zihin jimnastiği yapmasını seviyor Başkan. ‘Soru almıyorum. Soru sormayın’ diyerek bir haftayı daha geçirdi. ‘İstifa yok görevimin başındayım’ diyerek yazılı açıklama gönderiyor ve Çınar altın da ‘ben buradayım ilçe Belediyeleri de yanımda gitmek yok’ mesajları veriyordu. Çay dersinin ikinci etap açılışındaki söylemi; ‘Bu işin içinde vefada var veda da demişti. Birşeyler var ama birtek asıl söylemesi gereken ve noktayı koyacak cümleyi henüz söylememişti.

İlgili Makaleler

Ve bir önemli satır arası daha ‘Külli irade’ demiyor ‘irade-i külliye’ diyordu sözlerinde. İradeyi önce söyleyerek sonucu Allaha havale ediyordu. Peki nasıl bir sonuç çıkacaktı ki? Gündem olmayı seviyordu anlayacağımız öyle yada böyle. Kongrelerde hep konuştu. Artık susup zamanını bir türlü ayarlayamadığı kararının açıklamasını yapamıyordu sadece Konuşulayım istiyordu ve nokta koymuyor düşündürücü, yoruma açık seçilmiş cümleler kuruyordu giderken ama nereye?

Cüz’i irade, İslam inancına göre (akaid, kelam) insanlara verilmiş olan ve kaza ve kader sınırları çerçevesinde hareket imkânı tanıyan özgür irade. Külli iradeyi ise Allah’ın belirlediği kader olarak tanımlıyoruz ancak irade-i külliye için yorumu size bırakıyorum… Orada ne demek istediği de yine başkanda saklı. Çünkü buradan da çıkartabileceğiniz çok şey var…

**

Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanları arasındaki BGC Başkanı Ramazan Demir bu konuda dün meclis sırasındaki kısa sohbetimizde ‘Açılışta veda etti daha nasıl veda edecek ’diyor. Yani danışmanları Başkanı çoktan göndermiş, sadece onun açıklayacakları günü bekliyorlarmış. Haftanın başı kararın açıklanacağı günmüş ve daha giderken yapacağı birkaç iş varmış…O da Ofisinde değil özel odasındaki çekmecesinde saklı kalmış. Üzerine de mavi dosyadakileri yazmış…

**

Ortada bir kararı var anlayacağınız. O karar neyin kararı henüz bilinmiyor. Büyükşehir Belediye Meclisi dün yapıldı. Toplantı için yoklama alındı ve Meclis Başkanı’ gazeteciler bir duyum almış ‘’Edip Bey gelecek diye ama gelmeyecek’’ dedi. Sonra ne mi oldu. Meclisin sonuna doğru baktık ki; Ahmet Edip Uğur, bir hışımla Meclise doğru geldi geçti peh peh peeeh….

‘Kimse kalmasın burda. Kameraları kapatın. Gazetecileri alın. Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri kalsın’ talimatıyla bir bakış attı. Çoban, talimatı kaptı. Kapılara güvenlik 2şerli dayandı. İçeridekilerse kuş uçurtmadı. Ne mi oldu? Dün Büyükşehir Belediyesinde maden suyu kalmadı meclis öncesi de sonrasın da da millet madensuyuna dadandı. Konuşmanın yeterli olmadığı zamanlarda, saf masumiyetin sessizliği, ikna ediciliğin yerini aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu