Semra AMAN AKYÜREK

NE OLDU DEĞİL NE OLACAK DEME VAKTİ…

Balıkesir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Mezun olan astsubayların alilerinin heyecanına ortak oldu. AK Partide Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ve Balıkesirlilere hitap eden Erdoğan, bu kez özellikle merak edilen Belediyelerdeki değişimler için dedi ve o eli hiç bırakmadı. Acaba programı takip edenler hiç düşündünüz mü o el uzun süre neden tutuldu?

Duymayanınız, yaşamayanınız var mı şu sözleri hayatta?

*En yakın arkadaşımdı benim sırtımdan vurdu.

İlgili Makaleler

*İhaneti hiç görmedim. Bana yaşadığım süre içinde hiç kimse ihanet etmedi.

Çoğumuz yaşadığımız süreç içinde sevinçlerimiz kadar üzüntüleri, acıları ve farklı yaşamları görmüş ve hala görüyoruz. Türkiye için nasıl ki bu ‘birliktelik’ beynimize yerleşmişse, Balıkesir’inde yüreğine sevgiyle bu birliktelik konmalı. A yada B partisi önemli değil. Bizim için bu ülkenin ve yaşadığımız şehrin her güzelliğini taşıyan ve taşıttırma gayretinde olan makbul…

Ancak değerlendirebileceğimiz özel ve heyecanlı bir günü yaşadık. Halkın heyecanı gördüm. Hem sevinçten ağlayanları hem de yüreği yanarken ağlayanları gördüm. Düşünün Cumhurbaşkanını çok sevdiği ve gördüğü için sevinçten mutluluk deryasında ağlayanlarla, kalbine taş bağlamış gözleri ufukta çare bekleyen,  ateşte kavrulan acıyı bağrına basa basa  Kapalıspor salonunun önüne gelip ‘BİRLİKTE’ olduklarına şahit oldum. Sevinsem mi mi üzülsem mi dediğiniz anlar olur ya işte öyle bir an…

Ben Semra Aman Akyürek gazetecilik yapma gayretinde olan Balıkesirli ve Balıkesir’de yaşayan bir kardeşinizim.’ Birliktelik’ ne kadar önemliyse açıkça görülen gönül birlikteliği ile kurulan gönül ordusuna şahit oldum. Gazete sıradan bir gün diye oturmuş ve haber yazıyorken acılı bir babanın elinde fotoğraflarla gazeteye gelişini ve ‘Bana Semra hanımı gösterin’ deyişini duydum. Yazdığım haber yarım kalmış ve ayağa fırlamıştım. Sevmeyenim varsa ki muhtemeldir. Bir zaafımı söyleyeyim onlara. Gözü yaşlı, ihtiyar ve bir çocuk kapıma gelmişse ve acılıysa benim için o gün bir gün geriden geldiğim gündür. Üzüntüm derindir, etkilenirim.

Balıkesir’de oğlu PKK terör örgütleri tarafından kaçırılmış bir baba. Vatanım sağolsun diyor ancak Balıkesir’de kapısının çalınmasını istiyordu. Balıkesir Milletvekillerine kızgındı. Birkez arayıp sormadıkları gibi kapımı da çalmadılar diyordu. Çözüm bekliyor ancak bu süreçte yalnız bırakıldığını ifade ediyordu. Ne diyorduk ?‘BİRLİKTELİK’ O halde birlikte olmak istediğimiz o vekiller nerelerdeydi? Balıkesir’in Milletvekilleri AK partili, CHP’li, iyisi kötüsü Balıkesir’den haberi var mıydı?

*Bu cümlelerin üzerinde özellikle duruyorum. O el Türkiye’nin birlikteliği için yapılan çağrılar kadar Balıkesir için birliktelik naralarının atılışına da işaretti. Balıkesir önemliydi. Ak Parti’de alışılmışın dışında yaşananlar ve gündeme taşınanlar vardı. Belediye’nin kapıları halka kapatılamazdı. Büyükşehir Belediye Başkanı dediğin dondurucuya konmuş soğuklukta olmayacaktı. Sevgi kalp ısıtırdı. Soğutmazdı. Hatırlanmalıydı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun Büyükşehirde ki görevine başlamasıyla birlikte Büyükşehir’de neler değişti?

*İlçe Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde Büyükşehirde sizi kim karşıladı? Daha önce nasıldı?

*6.kata çıkan bir asansörün varlığından artık kimler haberdar? İçinde siyasetin malzemesi halkta var mı?

Daha sorulabilecek çokşey var ve değişen. Gördüğümüz, bildiğimiz, duyduğumuz kulislerin renkli dünyasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişine Balıkesir’de farklı illerde şahit olup TV’lerden izlediğimiz ‘çay davetleri’ Balıkesir’de de yapıldı. Çaya gelmedi ancak çaya davet olduğunu duymuştu.:)

Gündem hızlı daha yapacaklarım var diyor ancak bi dahaki sefere demeyide ihmal etmiyordu. Kadın şiddet, öğretmenler günü Henüz yeni geçmişken onlara dairde söylenecekler vardı ve söyledi  Erdoğan. En önemlisi de ülke birlikteliği ile 15 Temmuza değinmeden geçemiyordu. Yaşanan hain darbenin hala operasyonları sürüyordu. Kolay değildi hain içten olunca. Ancak söküp atılacaktı hainler ve bu toprağın çocukları ve mazlumların dinmeyen gözyaşı için birileri ses olmayı sürdürecekti. Muhalefete gelince Balıkesir’de iftiralara geçit vermeyeceğini dile getirdi İstanbul da daha geniş kapsamlı anlattı hakkında söylenenlere. Balıkesir’de binalara asılan dev posterler, güvenlik, çocuklara hediyeler ve yeni Türkiye için geleceğin hayali vardı anlattı ve gitti…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu