Çocukça

BENGİ İLE MESLEK TANITIMI   

Gaziosmanpaşa İlkokulunda Bengi Projesi kapsamında meslek tanıtımları devam ediyor. Balıkesir Nüfus Müdürlüğünden gelen yetkililer yaptıkları işlerle ilgili öğrencilere bilgi verirken, çocuklarla birlikte okuma etkinliğine de katıldılar.

Minikler meslekleri yaşayarak öğreniyor. Bengi Projesi kapsamında sürdürülen meslek tanıtımlarında Gaziosmanpaşa İlkokulu önceki gün Nüfus Müdürlüğü’nden yetkilileri ağırladı. Öğrencilerin sevinci ise görülmeye değerdi. Nüfus sayımlarının nasıl ve neye göre yapıldığını öğrenen öğrenciler, nüfusta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Sordukları akıl dolu sorularına cevap arayan 4. Sınıf öğrencileri, Hicri yıla kayıtlı olan yaşlıların yaşını sistemin otomatik olarak miladiye çevirdiğini öğrendiler.

YENİ ÇİPLİ KARTLAR

Öğrencilerin en merak ettikleri ise yeni çıkarılması gereken çipli kimlik kartları oldu. Nüfus Müdürlüğü yetkililerinde öğrencilere bilgi verilirken, başvuru koşulları ve kargoya ne zaman verildiği anlatıldı. Öğrenciler seminerin ardından kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Elif: Ben yaptığımız etkinlik nedeniyle çok mutlu oldum. Bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. Oldukça zevkli ve güzel zamanlar geçirdik. Aslında nüfus sayımlarını filan çok merak ederdim. Bunun nasıl yapıldığını öğrendim. Sonra da kitap okuduk. Çok güzel bir gün geçirdik.

Mehmet: Nüfus sayımının neden önemli olduğunu öğrendik. Bir ilde yaşayanlarının sayısını kaçının erkek ya da kadın, yaşlı ve ya çocuk olduğunu öğrenmek ve istatistikleri çıkarmak için nüfus sayımına ihtiyaç varmış. Yeni çipli kimlik kartlarını da anlattılar bize. Onlar da çok güzeldi. Bazı ülkelere sadece kimlik kartıyla çıkabilirmişiz.

Ece: Biz okulumuzda meslekleri tanıyoruz. Hangi mesleklerin neler yaptığını, hangi koşullarda çalıştıklarını öğreniyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızla birlikte okuma saatinde de kitap okuduk. Bizim için güzel bir gün oldu diyebilirim.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu