GündemSiyaset

DEVA Transferlere Meclis Üyeleriyle mi Başlayacak?

DEVA Partisi’nin olası bir erken seçimde seçime katılabilmesinin mümkün olması adına, mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinden ‘gerekirse vekil transferi ile destekleriz’ açıklaması sonrası Balıkesir İl Başkalığına atanan Kemal Aydemir’in ‘Belediye Meclis Üyelerinden bize başvuru talebi var’ açıklaması akıllara DEVA Partisi Transferlere Meclis Üyeleriyle mi Başlayacak? Sorusunu getirdi.

 

“Memnun Olmayanlar Bize Başvuruyor”

 

Yeni kurulan DEVA Partisi’nde Balıkesir kurucu il başkanı olarak atanan Kemal Aydemir’in, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile ilgili “mevcut durumdan memnun olmayan ve bize başvuran arkadaşlar var. Bu arkadaşlarla görüşmelerimiz sürüyor. Teşkilatlanma sürecimiz tamamlandığında parti olarak belediye meclisinde temsil edileceğimizi düşünüyorum” iddiası gerçekleşirse, DEVA Partisi TBMM öncesinde transferle Balıkesir’de yerel yönetimlerin meclisinde temsil edilecek.

 

Teşkilat Tamamlandığında İsimler Paylaşılacak

 

Transferi bahse konu olan iddiada adı geçen meclis üyelerinin an itibari ile hangi partiye mensup olduğu ise kamuoyu tarafından merak edilirken, konu ile ilgili Merhaba’ya konuşan Aydemir, DEVA Partisi İl Başkanı olarak atandıktan sonra mevcut durumdan memnun olmayan birçok ilçe belediye meclis üyesi olduğunu ifade etti. Söz konusu meclis üyelerinin kendileri ile temasa geçtiğini ve başvuruda bulunmak için irtibatta olduklarını belirtti. Aydemir, “İlçe teşkilatlarımız da tamamlandıktan sonra bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

“İl Başkanlığımızla İvme Arttı”

 

İl Başkanı olarak atanması ile birlikte teşkilatlanma süreci içerisinde bulunduklarını belirten Kemal Aydemir, “Genel Merkezimizin açtığı siteye gönüllü olarak Balıkesir’den başvuruda bulunan çok sayıda insan oldu. Balıkesir’de ki teşkilatlanma sürecinin tamamlanması ile birlikte resmi üye kaydına başlayacağız. Üyelik ile ilgili başvurular her gün güncelleniyor. Ama İl Başkalığı ile ilgili ismimiz açıklandıktan sonra başvurularda ivme biraz daha arttı. Şu anda 3 bin-3 bin beş yüz civarında bir başvuru olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu