Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

VALİ ŞILDAK VE VEKİLLER İNCELEME YAPTI İSTEKLERİ DİNLEDİ

VALİ ŞILDAK VE VEKİLLER İNCELEME YAPTI İSTEKLERİ DİNLEDİ

Vali Şıldak “Kurumlar Arası İş Bölümünü Hemen Sağladık”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak beraberinde Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey ile Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri ve balıkçılar, tekne sahipleri ve fırtına nedeniyle zarar görev vatandaşları dinledi.

Maddi ve Manevi Süreç Takipte

Vali Hasan Şıldak, inceleme esnasında bazı açıklamar da yaptı. Şıldak, fırtınanın etkisi ile oluşan hasarla ilgili olarak tüm gelişmeleri takip edeceğini ifade etti. Şıldak, Ayrıca takip edecekleri konuları da şu şekilde sıraladı;

– Teknelerin onarımı,

– Rıhtımda meydana gelen hasarların giderilmesi

– Altınova’daki yürüyüş köprüsünün onarımı,

– Hasar tespit çalışmaları, sigorta şirketlerinin yürüteceği faaliyetler,

Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesinin bu çalışmalara yapacağı katkılar

– Afetten zarar gören vatandaşlara yönelik yapılacak rahatlatıcı ve destekleyici mahiyetteki maddi yardımlar.

İhtiyaçlara Çözüm Sürecini Takip Ediyoruz

Koordinasyonun sağlandığını belirten Vali Şıldak “ İlçemizin çok önemli ihtiyacı olduğunu bildiğimiz ve bu konudaki süreci takip ettiğimiz balıkçı barınağı, iskele yapımı ve çekek yerinin kapasitesinin artırılması konularındaki çalışmaları sayın milletvekillerimizin de destekleriyle yakından izleyeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantısında, bütün bu yürütülecek işleri planladık, kurumlarımız arasında işbölümü oluşturduk. Belirlediğimiz bu yol haritasını adım adım takip edeceğiz.” Dedi.

 

Canbey “Devletimiz Hemen Harekete Geçti”

 

Kooperatif üyeleri ve zarar görmüş balıkçılarla yapılan sohbet toplantısında AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey ,“Afet zaman tanımıyor. Böyle bir talihsiz olay yaşadık. Allah beterinden korusun Tez zamanda inşallah yaraların sarılması ile ilgili devletimiz zaten hemen harekete geçti. Ayrıca, Valimiz uygulama otelinde bir koordinasyon toplantısı yaptı, sizlerle de burada ayrıca buluştu. Milletvekilim Yavuz Bey ve İl Başkanımız biz buradayız. Yani sizin yanınızdayız ”dedi.

Canbey “Kaymakamlık Fonundan Destek Sağlanacak Büyükşehir’de Destek Verecek”

“Devletimiz bugüne dek afetzedeyi, depremzedeyi  hiçbir şekilde yalnız bırakmadı, bırakmıyor. Bundan sonraki süreçte de sizin sorunlarınızla ilgili önceliğimiz yaralarınızın tez zamanda sarılması olacak. Kaymakamlık fonundan ilk önce, kısa bir destek sağlanmış olacak. Yine bakanlıklarımızla  görüşme sağladık. Büyükşehir Belediyemizin destekleri olacak.”

Üç Bakanlık Devrede

Canbey “Tarım Bakanımızla, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşme sağladım. Valimizle zaten ilk andan itibaren sürekli görüşüyoruz. Her iki bakanlığımızın birebir konu ile ilgilendiğini öncelikle ifade etmek istiyorum. Ulaştırma Bakanlığımız kendi alanıyla ilgili konuda ve Tarım Bakanlığımızda işletme boyutunu ele alıyor. Üç tane bakanlığımız ilgilendiriyor bu olay. Belki de bilgi paylaşımıyla alakalı konudan dolayı süreç biraz gecikmiş olabilir. Ama bundan sonraki süreçte tez zamanda bunun yapılması konusunda gerekenin yapılacağını göstermiş oldu.”

 

Subaşı “Hızlı Bir Koordinasyon Sağladık. Süreci Yakından Takip Ediyoruz”

 

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı geçmiş olsun diyerek başladığı konuşmasında ,doğal afetlere alınabilecek önlemin pek olmadığını ancak yapılacak işler noktasında titiz davrandıklarını söyledi.Bu süreçte yakın takipteyiz diyen Subaşı,” Biz olay anından beri, Valimizle, İl Başkanımızla, Ali Başkanımız ilçe başkanımızla birlikte ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte sorunlara kalıcı çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi.

Yavuz Subaşı “Hasar Tespit Sonrasını da Takipteyiz”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilerek yapılacak işlere hız kazandırıldığının altını çizen Yavuz Subaşı, Şu anda  3 tane Bakanlık konuyu takip ediyor. İnşallah hızlı bir şekilde koordinasyonu sağladık sağlayacağız. Ankara işi ile ilgili ihale kısmını takip edip mendirek dahil olmak üzere dip temizliği de dahil hasar tespit çalışmaları tamamlanınca tanzim edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Akçay’da olduğu gibi, 3 veya 5 kilometrelik rekreasyon alanı, sahil alanı, yürüyüş yolları olarak burada da bir çalışma olacak. Bununla alakalı önümüzdeki sene hem liman, hem de yürüyüşle alakalı kısım hayırlı uğurlu olsun diye düşünüyorum. “şeklinde konuştu.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu