GündemDünyadan HaberlerEğitim

Fransız Üniversitesi Yapay Zekâyı Yasakladı

Fransız Üniversitesi Yapay Zekâyı Yasakladı

Fransız Sciences Po Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine yapay zeka türevi uygulama araçlarını yasakladığını duyuran bir e-posta gönderdi.

 

Ağır Yaptırımlar Uygulanacak

Son dönemlerde gündemde olan yapay zekâ yazılımları, birçok alanda kullanılıyor. Özellikle akademik camiada ses getiren ve rahatsızlık uyandıran yapay zekâ tabanlı uygulamalar yasaklanmaya başladı. Newyork ve Seattle’daki üniversitelerin de yapay zekâ tabanlı uygulamaları yasakladı. Son olarak da Fransız Sciences Po Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine ChatGPT ve benzeri uygulamaları yasakladı. Yazılımı kullandığı tespit edilenler hakkında ağır yaptırımlar uygulanacağı açıklandı.

Sciences Po

Peki, Neden Yasakladılar?

Sciences Po Üniversitesi özellikle makale yazan ve tez aşamasında olan öğrencilerin sıkça başvurduğu yapay zekâ uygulamalarını, haksız rekabet ile intihale yol açtığı için yasaklandığı vurguladı. OpenAi’ın piyasaya sürdüğü popüler yapay zekâ yazılımı ChatGPT, Amerika’da yappılan bir hukuk sınavından geçer not aldı. Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Jonathan Choi, ChatGPT’ye de bir sınav yaptı. Yapılan sınavda ise ChatGPT, çoktan seçmeli ve yazılı olan sorulardan geçer not alarak verilen kararı doğruladı.

 

Kaynak: Reuters

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu