Dünyadan Haberler

ABD Türkiye’ye F-16 Satışını Desteklemeye Devam Ediyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışına destek verdiğini açıkladı.

ABD Türkiye’ye F-16 Satışını Desteklemeye Devam Ediyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD yönetiminin Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışına destek verdiğini açıkladı. Günlük basın brifinginde konuşan Kirby, Joe Biden yönetiminin göreve gelmesiyle birlikte F-16 satışına dair tutarlı bir politika izlendiğini belirtti.

Kirby, “Göreve geldiğimizden bu yana bu konuda tutarlı bir politika pozisyonumuz var. İlave F-16’ların satışını ve Türkiye’nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklemeyi sürdürüyoruz” dedi. Ancak, F-16 satışına ilişkin resmi bildirimin Kongreye ne zaman yapılacağı konusunda net bir tarih verilemediğini ifade etti.

Türkiye’nin Ekim 2021’de, 40 adet blok-70 F-16 savaş uçağı ile 79 modernizasyon kitini satın almak için ABD’ye niyet mektubunu ilettiği hatırlatıldı. ABD yönetimi, daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin F-16 satışına destek verdiğini belirtmiş, ancak resmi bildirim tarihine dair net bir açıklama yapmamıştı.

 

 

AA

Peregrine Uzay Aracı Dünya Atmosferinde Yanacak!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu