Dünyadan HaberlerGündem

ABD’nin Yapay Zeka Yol Haritası

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), yapay zeka kullanımını genişletmek ve belirli alanlarda faaliyet göstermek için yeni bir yol haritası duyurdu.

ABD’nin Yapay Zeka Yol Haritası

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), yapay zeka kullanımını genişletmek ve belirli alanlarda faaliyet göstermek için yeni bir yol haritası duyurdu. Bu duyuru, AB’nin yapay zeka yasasını kabul etmesinin ardından geldi. DHS’nin açıklamasına göre, yapay zeka, güvenlik, uyuşturucu madde ile mücadele, düzensiz göç ve çocuk istismarı gibi alanlarda üç yeni pilot projede kullanılacak.

Pilot projeler kapsamında, Güvenlik Soruşturmaları (HSI) yapay zekayı, fentanil tespiti ve çocuk istismarıyla mücadele konusundaki soruşturmaların verimliliğini artırmak için kullanacak. Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), yapay zeka kullanarak toplulukların dayanıklılığını artırmak ve riskleri azaltmak için tehlike azaltma planları geliştirecek. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), göçmenlik memurlarının eğitimini iyileştirmek için yapay zekadan yararlanacak.

DHS, yapay zeka sistemlerinin ilk olarak çocuk istismarı ve uyuşturucu madde soruşturmalarında, doğal afet ve acil durumlarda iletişim sağlanmasında ve göçmenlik hizmetlerinde kullanılacağını belirtti. Bu uygulamaları geliştirmek için 2023’te kurulan ‘Yapay Zeka Görev Gücü’ koordinatörlüğü altında çalışılacağı ifade edildi.

Bu gelişmeler, Avrupa Birliği Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde Yapay Zeka Yasası’nı kabul etmesinin ardından geldi. Yasada, yapay zeka kullanımına ilişkin bazı önlemler ve sınırlamalar yer alıyor. Özellikle, vatandaşların haklarını tehdit eden yapay zeka uygulamalarına karşı çeşitli önlemler alınıyor.

 

Haber: Bülten

Yapay Zeka Arenasında Yeni Oyuncu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu