TeknolojiGündem

Yapay Zeka Arenasında Yeni Oyuncu

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI, Grok 1.0 modelini resmen açık kaynaklı olarak sundu.

Yapay Zeka Arenasında Yeni Oyuncu

Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, Grok 1.0 modelini resmen açık kaynaklı olarak sundu. Grok, yapay zeka modeli olarak öne çıkıyor ve çeşitli X Premium kullanıcılarına sunulan bir sürecin ardından artık ücretsiz olarak erişilebilir hale geldi.

xAI, bu modeli açık kaynaklı hale getirerek, yapay zeka geliştirme alanında daha fazla şeffaflık ve erişim sağlamayı hedefliyor. Grok 1.0 modeli, 314 milyar parametreli Mixture-of-Experts dil modeli olarak tanımlanıyor ve temel mimarisi yeni bir blog yazısı aracılığıyla paylaşıldı.

Yapay Zeka Arenasında Yeni Oyuncu

Bu adım, Elon Musk’ın açık kaynaklı yapay zeka modellerini savunduğu bir dönemde geldi ve şirketin xAI, Grok modelini Apache 2.0 lisansı altında açık kaynaklı hale getirerek diğer araştırmacılar ve geliştiricilerin modele erişmesini sağlıyor. Ancak, sosyal medyadaki ilk testler, Grok’un rakipleri olan ChatGPT gibi modellere kıyasla mizah ve gelişmiş yetenekler açısından geride kaldığını gösteriyor. Bu durum, açık kaynaklı olarak sunulan temel modelin yeterli olup olmayacağı konusunda zamanın göstereceği belirsizlikler doğuruyor.

Haber: Bülten

Yapay Zeka Gündemini Sallayan İki Yeni Oyuncu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu