EğitimGündem
Trend

Erasmuslu Öğrencilerin Favorisi!

Adnan Menderes Anadolu Lisesi ERASMUS öğrencilerini ağırladı. Proje ortakları Adnan Menderes lisesi tarafından düzenlenen hareketlilik programında bir araya geldi.

Adnan Menderes Lisesinde Erasmuslu Öğrenciler İçin Sertifika Töreni Düzenlendi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ERASMUS öğrencilerini ağırladı. Proje ortakları Adnan Menderes lisesi tarafından düzenlenen hareketlilik programında bir araya geldi.

 

Adnan Menderes Lisesinde Erasmuslu Öğrenciler İçin Sertifika Töreni Düzenlendi

2 47

9-12 Ekim 2023 döneminde ekip ERASMUS  tarafından desteklenen “Get everybody in” projesi kapsamında üçüncü hareketliliğe katıldı. Programda sertifika töreni de düzenlendi.

 

Son Dk 2

Balıkesir’e Erasmus programı kapsamında gelen yabancı öğrenciler ilde aldıkları eğitimi ve Balıkesir kültürü, tarihi ve çevresini değerlendirdiler. Programa Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü başta olmak üzere Okul Müdürü Ömer Aydın da projenin ortaklığına tanıklık ettiler. Kuzey Makedonya, Romanya ve Polonyadan gelen öğrenciler MERHABA’nın sorularınıda yanıtladılar.

Erasmuslu öğrencilerin favorisi ise höşmerim oldu. İşte Merhaba gazetesi muhabirlerine öğrencilerin yanıtı…

 

03 Scaled

Polonya’dan gelen öğrenciler:

‘Yorulduk ancak ama buna değdi çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu program bize çok şey kattı’’ ‘Benim ismim Maya, ‘’mutluyum ve heyecanlıyım, zorlu bir süreçti ama düzeldi’’dedi. Öte yandan Nina ise; ‘ Benim ismim Nina, Burada güzel arkadaşlar edindim, çok arkadaş canlısı davrandı arkadaşlarım da mutluyum’ dedi. Matilda ise memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Çok mutluyum, Türkler çok arkadaş canlısı gerçekten, henüz bir Türk yemeği favorim değil ancak höşmerimi biliyorum ve sevdim’dedi.

 

4 4

Romanya’dan gelen öğrenciler:

 

Avita

Programı nasıl buldunuz? Burada Arkadaş Edinebildiniz mi?

Erasmus programına Romanya’dan katıldığını belirten Avita ; ‘’Benim ismim Avita, bu programı çok yararlı buldum. Deneyim kazanmam benim için harika oldu. Buraya geldiğim için çok mutluyum birçok arkadaş edinme fırsatım oldu. Türkler çok arkadaş canlısı ve iyi insanlar’’ ifadelerini kullandı.

 

Hosmerim

Balıkesir Tatlısı Yedik ‘Tatlı Peynir Gibiydi’

Bir diğer öğrenci ise; ‘’Bu programa (Erasmus) 2 yıl önce de katılmıştım. Güzel bir fırsat oldu benim için buraya gelmek farklı kültürleri görmek çok şaşırtıcı. Çok yeni arkadaş edindim. Ayrıca Balıkesir höşmerimi denedik o da farklıydı tatlı peynir gibiydi… ’’dedi.

Tamamen Farklı Bir Kültür

‘’İsmim Ondi, bu programı gerçekten çok beğendim. Harika bir kültür. Yeni insanlar bizimkinden tamamen farklı bir kültür deneyimiydi çok ilginçti. Biz biraz daha sizden farklıyız kültür farklılıkları ama iyi bir şey. Bu fırsatı yakalamak harika program sayesindeydi.’’ Öte yandan Ondi’nin arkadaşı ise; ‘’ Türk yemeklerini çok beğendim. Bu ülke çok güzel, höşmerimi ben deneme fırsatı bulamadım ama programı çok güzel buldum, herkes gerçekten çok nazik ve iyi kalpli’’.

‘Balıkesirlilerin Karşılamasını Seviyorum’

‘Ben Villu, bu kültür bizim kültürümüzden farklı ilk geldiğimde çok heyecanlanmıştım. Buradaki insanlar bizi çok güzel karşıladılar, ben Balıkesirlilerin bu yanını çok seviyorum. Balıkesir’deki öğrenciler ile konuştuk biraz kaynaştık onlar da iyi bir şekilde bize yaklaştılar. Kendimi hiç soğuk hissetmedim. Burası yuvam gibi oldu diyebilirim sanırım’

Mudur

MÜDÜR ÖMER AYDIN NE SÖYLEDİ?

Son olarak programa destek veren ve öncü olan Müdür Ömer Aydın ise şunları söyledi;

‘’Ben okul müdürü olarak yurtdışından misafirlerimizi ağırlamaktan çok mutluyum. Bu tarz projelerde Uluslararası iletişim, etkileşimin problemleri ve uygulanabilirlik ayakları ile ilgili çok şeyi çözebildiğini düşünüyorum. Fikir alışverişlerinde çok katkı sağlıyor. Günümüz dünyasının problemleri biz birbirimizi tanımıyoruz, bu sayede bizler birbirimizi tanıma fırsatı buluyoruz, herkesin yüzü gülüyor. Şehrimiz ile ilgili güzel deneyimler kazanması güzel. Şehrimize katkı sağlayacağını da düşünüyor ve bu projelerin devamının gelmesini umuyorum’’ Dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek& Öğrenci Çevirileri: Nursima Akyürek

Güncel haberler artık X’te

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu