GündemDünyadan Haberler

AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Ahilik Haftası Kutlanıyor. Türk esnaf ve sanatkârının piri Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 32.Ahilik Haftası Kutlamaları başladı.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem “Ahilik 13. – 19. yüzyıllar arasında Anadolu’ da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir ”dedi.

ESNAF DEMEK TOPLUMSAL BARIŞ DEMEKTİR

BESOB Başkanı Fehmi Erdem konuşmasında “Ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik, Ahlak, Eğitim – Bilim, Teşkilatlanma, Kalite – standart, Üretici – Tüketici ilişkisi, denetim ve bunun gibi, konularda yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir. Ahilik Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, Türklerin Anadolu’ da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır. Türk Esnaf ve Sanatkârları bugünde toplumsal barışın, Milli Birlik ve Beraberliğin sağlanmasında sorumluluğunu devam ettirmektedir ”dedi.

AHİLİK GELENECEĞİ HALA CANLI

Selçuklular’dan bugüne kadar uzanan ‘Ahilik’ geleneği ve Ahilik Teşkilatının günümüzde de canlı tutulması yönündeki çabalar sürüyor. Konuyla ilgili olarak BESOB Başkanı Fehmi Erdem hafta nedeniyle yaptığı açıklamada, ”Milletler, tarihlerindeki köklü, sağlam kültürler ile geleceğe umutla bakarlar. Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir. Bugün el emeği, göz nuru, alın teri ile hayatta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlık ve mutluluk dolu birlik ve beraberlik içerisinde geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum ”şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu