GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AKŞENER ‘‘MİLLETİN CEBİNDE PARA YOK’’

Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ekonomik meselelerin halkı derinden etkilediğini söylerken, ‘‘Mesele para değil, mesele; milletin cebinde para olmaması’’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘‘Türk ekonomisinin, yani milletin parasının idaresini, Amerikan şirketine teslim etmeye kalkan Damat Berat’ın aklıyla, bütçe görüşmelerini alelacele tamamladılar.2019 bütçesinde faiz ödemeleri için ne kadar ayrıldı biliyor musunuz? Tam 117 milyar lira. Peki bu bir israf değil mi? Tercihe bakar mısınız; faize 117 milyar lira, ama yatırıma bunun ancak yarısı ayrılmış. Bu parayla 780 bin konut yapılarak, 3 milyon vatandaşımız, başını sokacak bir ev sahibi yapılabilirdi. Bu iktidar, 780 bin aileyi ev sahibi vermek yerine, dış güçlere faiz ödemeyi tercih ediyor. İsraf bütçesine göre, 81 milyon çalışacak, bir avuç faizci yiyecek. İktidarın görevi, 81 milyonun tamamına aş, iş ve ekmek bulmaktır. “Halinize şükredin” demek, idarecilere düşmez. Milletin parasıyla saltanat sürenler, bize, pazardan sebze artığı toplayan milletimize, “Halinize şükredin” diyemez. Başka ne var bütçede? Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 26 zam var. Türkiye değil enflasyon uçtu. Rakam yüzde 22. 1 dolar, 1,9 lira olacaktı. Peki bugün kaç Lira? 5.3 lira… Türkiye değil, dolar uçtu. Kişi başı gelir, bugünkü kurla yıllık 132 bin 500 lira, aylık 11 bin lira olacaktı. Siyaset, milletin cebinde para olsun, refahı yükselsin diye yapılır. Milletvekili-Bakan olup da, kendi cebini doldurmak için değil’’ dedi.

‘‘CHP İLE YAPTIĞIMIZ GÜÇBİRLİĞİ BİR TEDBİRDİR’’

Akşener, ‘‘CHP’yle yaptığımız sınırlı güçbirliği, toplumsal ayrışmaya karşı bir tedbirdir. Bunların üzerinden gerilim üretilmesine izin vermeyiz. Kim ne derse desin, biz “kardeşlik” demeye devam edeceğiz. Sorumluluğumuzu bilerek, iktidara talibiz. Bu zorlu yolda, önce Allah’a, sonra da milletimize güveniyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, “Her zorlukla birlikte, bir kolaylık vardır.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu