Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Akyürek “Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış? Şaşarım!”

Akyürek “Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış? Şaşarım!”

Edremit’te Kurtuluş günü düzenlenen programda demir zincirle örtülenen bir kadın gösterisi düzenlendiler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğince hazırlandığı belirtilen gösterinin, milli mücadelede övgüyle anılacak kadınlarımızdan uzak ve aşağılayıcı tarzda verilmesine BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’te bir tepki gösterdiler.

Tarihi Silemezler…

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek Edremit’in kurtuluş gününe gölge düşüren zincire vurulmuş bir kadın gösterisini kınadı. Tarihimizde Kadın dediğimizde bizim hatırladığımız ve hatırlamamız gereken kadının gösterdiği cesaret ve övgüye değer milli mücadele tarihindeki kazanımlarımızdır” dedi.

Milli Mücadele Kahramanları Tarihe Altın Harflerle Yazılmıştır

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek, “Tarihe altın harflerle yazılmış Milli Mücadelenin kadınları günümüzde de hala şan ve şerefle anılmaktadır. Gururla hatırlanan milli mücadele kahramanı kadınlarımız, milli mücadelenin göğsünü kabartan övgüye değerdir. Ruhları şad olsun, saygıyla ve önemle anıyoruz…”dedi.

Heyeti Merkezi’ye Karar Defterinin 64.Maddesinde Kadınlarımızın Adı Geçmektedir

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek Kurtuluş Günlerine dönüp bakarsak 7’den 70’e izler görürüz diyerek yaptığı açıklamada, “Bu izlerin içinde kadının önemi büyüktür. Şanlı tarihimizin, kuvayi milliye ruhu ile yanan topraklarında hatırlayalım ki; Alacamescit’te bugün gururla 41 adam diyerek andığımız şahsiyetler kadının önemini heyeti merkeziye karar defterlerinde geçirmişlerdir.  Elzem kararlar alarak fişeği ateşlemiş 41 bayrak adam Heyeti Merkeziye Karar defterinde de kadının önemini hatırlatmıştır.

Nasıl mı? Hey’et-i Merkeziye karar defterinin 64 no’lu kararında, Milli Mücadele’de  19 Aralık 1919’da Hey’ete müracaat eden kadınlar cepheye kış hediyesi olarak çorap, fanila göndermek istediklerini belirtmişler ve Bunun üzerine, Hey’et-i Merkeziye tarafından Hacı Kamile Hanım başkanlığında Zeynep Hanım ve bu işi yapabilecek diğer kadınların görevlendirilmesi karar altına alınmıştır. Milli Mücadele tarihine, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kadınlarımız altın harflerle zaferi yazmışlardır. Kadınlarımızın kimi bebeğini bırakıp cepheye, cephanelik taşımış ,kimi cephe önüne geçmiş, kimi arka planda örgütlenmiş bir Kuvayi Milliye gücünü ortaya çıkartacak pekçok örnek sunmuştur.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu