SiyasetGündem

ALTIEYLÜL’DE ÖNE ÇIKAN ÜÇ İSİM

ALTIEYLÜL’DE ÖNE ÇIKAN ÜÇ İSİM

 

Balıkesir Altıeylül AK Parti İlçe Başkanlığı için yeni isim arama çalışmaları 9 saat süren oylama ve bire bir mülakatla sona erdi. Şimdi partililerin ön plana çıkardığı 3 isim Ankara’ya çağrılacak ve son karar burada verilecek.

 

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş’ın istifasıyla boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna isim arama çalışmaları İl Başkanlığı tarafından yoğun tempoyla öğle saatlerinde başladı ve şu an itibariyle sona erdi. Yeni ilçe başkanını belirlemek için partililerle yapılan temayül yoklamasının öncesinde, teşkilatta görev yapmış, halen yapan ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle başkanları dahil olmak üzere her kes, ilçe başkanı olarak görmek istediği isme oy verdi.

 

ODADA TEK TEK SORULDU

Oylama sonrasında ise bu kez İl Koordinatörü Gökhan Sarıçam ve İl Başkanı Hasan Demiraslan’dan oluşan ikili heyet karşısında bire bir görüşme safhasına geçildi. Sohbet havasında geçen görüşmelerde odaya giren partili kendisini tanıtırken hemen ardından gelen ‘Kendinizden başka kimi ilçe başkanı olarak görmek istersiniz ve neden ‘ sorusunu cevapladı.

 

KULİSLER 3 İSMİ ÖNE ÇIKARIYOR

Oylamalar ve odada yapılan görüşmelerde dışa yansıyan net bir bilgi yok ancak, partililerin kulislerinden oluşan gayri resmi bilgide üç ismin öne çıktığı söylenebilir. Teyide muhtaç kulis bilgisine göre, kendilerine sorulan ‘Sizce Atıeylül İlçe Başkanı kim olsun” sorusuna,  Altıeylül ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarından oluşan partililer şu isimleri daha fazla yazarak ön plana çıkardılar: AK Parti Altıeylül İlçe eski Başkanı ve son genel seçimde milletvekili 8. sıra adayı olan avukat Hasan Şafak, partinin genç isimlerinden fırın işletmecisi Levent Sülün ve halen il yönetiminde görev yapan Ayhan Atahan.

 

SON KARAR ANKARA’DA VERİLECEK

Balıkesir İl Başkanlığı’nda yapılan temayül yoklaması sona erdi. Şimdi buradan ön plana çıkan 3 isim Ankara ile paylaşılacak. Ankara’daki Genel Merkez düzeyindeki mülakat aşamasında ise buraya davet edilen üç isim için, Teşkilatlardan Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca karar verecek.

 

İsmail KOCA

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu