Tarihİlçe Haberleri

Altından Yol Geçen Camiye Büyük İlgi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hacı Ali Ağa tarafından 1743 yılında yaptırılan Hanay Camii, ilginç mimarisi ve tarihiyle dikkat çekiyor. "Kemer Camii" olarak da bilinen bu muazzam yapı, altından yol geçen özgün mimarisiyle bölgeye gelenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Altından Yol Geçen Camiye Büyük İlgi

Altindan Yol Gecen Camiye Buyuk Ilgi 1
Altından Yol Geçen Camiye Büyük İlgi

Cami Bakıma Alındı

Caminin tavanı ve tabanı ahşap olan bu tarihi eser, geçtiğimiz yıl imam ve müezzin öncülüğünde yapılan boya ve badana çalışmalarının ardından daha da göz alıcı hale geldi. Ayrıca, caminin halıları da yenilenerek ibadetin gerçekleştiği mekanda tazelik ve temizlik hakim.

“Camiyi korumaya çalışıyoruz”

Esnaflardan Tamer Yücesoy, caminin öne çıkan özellikleri hakkında şunları söyledi: “Camimiz kemerli olmasıyla biliniyor ve resmiyette Hanay Camii olarak geçiyor. Ancak halk arasında Kemerli Camii olarak anılıyor. 280 yıldan fazla bir süredir bu mekan ibadet için kullanılıyor ve zaman içinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2 kez restore edilmiş. Biz de elimizden geldiğince camiyi korumaya çalışıyoruz. Yeni yapılan boya ve badana çalışmalarıyla camimiz daha da çekici hale geldi. Ben de caminin altındaki dükkanlarda esnaflık yapıyorum ve gözlemim, yerli ve yabancı birçok kişinin camiyi ziyaret edip fotoğraf çekmeleri” dedi.

Haber: İHA

Sındırgı Akçakısrak Camisi’nin Tarihine Sahip Çıkıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu