Gündem

AŞI’YA DİKKAT ÇEKME YÜRÜYÜŞÜ

Aşlı Haftası 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Aşı Haftası nedeni ile Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Haftası nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Atatürk Parkında sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Uzm Dr.Necati Kelemençe’de katıldı.

Aşı Haftası, dünya genelinde her yıl düzenli olarak kutlanan bir sağlık etkinliği. Aşı haftası, okullarda ve çeşitli sağlık kurumlarında aşının önemini anlamaya yönelik etkinliklerle kutlanıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’de bu konuda dün Atatürk Parkında bir yürüyüş düzenledi ve sağlıklı yaşama dikkat çekti.Uzm Dr Necati Kelemençe yürüyüşte aşının ve sağlıklı yaşamın önemine değindi ve ‘yürüyüşü sağlıklı bir yaşam için tercih etmek gerekir’ dedi.

AŞI HAFTASI NE ZAMAN?

Aşı Haftası, ilk olarak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi’nin bir girişimi olarak 2005 yılında oraya atılmıştır. Dünya genelinde Aşı Haftası, her yıl 24 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Aşı Haftası boyunca çeşitli eğitim ve sağlık kurumlarında aşının önemine dair bilgi verici etkinlikler düzenlenir.

AŞI NEDİR?

Aşı, insanlarda ve hayvanlarda hastalıktan korunmaya yönelik virüs, bakteri vb. mikropların yok edilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Aşı sayesinde vücutta bazı mikropların salgıladığı zehirlerin vücuttan atılması veya yok edilmesi sağlanır. Aşı yalnızca hasta olan kişilere değil, olası bir hastalığa yakalanma riski olan sağlam kişilere de uygulanmaktadır. Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu