GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

ATA’NIN KALDIĞI EV 10 KASIMDA AÇILACAK

Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit ilçesine ikinci gelişinde kaldığı konak, aslına uygun şekilde restore edilerek kültür merkezi haline getiriliyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit ilçesine ikinci gelişinde kaldığı konak, aslına uygun şekilde restore edilerek kültür merkezi haline getirilecek. Konağın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne kadar restorasyonunun tamamlanarak, ziyarete açılması bekleniyor. Edremit ilçesi Tuzcumurat Mahallesi, Çayiçi Caddesi’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934 Perşembe günü kaldığı evin restorasyon çalışmalarına 1,5 ay önce başlandı.

KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Geçmişte zeytinyağı tüccarlarından olan Arkök ailesine ait ev, çok kez el değiştirip, 2 defa da yanmasının ardından Edremit Belediyesi tarafından kamulaştırma yoluyla alındı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan izin ile tarihi yapı aslına uygun şekilde restore ediliyor. Tarihi yapının dış cephesi sağlam bir şekle dururken, iki defa yangın çıkan binanın iç ahşap kısmı ise yeniden yapılıyor. Restorasyon çalışmalarını bu yıl 10 Kasım’a kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, tarihi yapıyı kültür merkezine dönüştüreceklerini belirtti.

Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu