Gündemİlçe Haberleri

Atık Zeytin Yaprakları Yem Oluyor!

Atık Zeytin Yaprakları Yem Oluyor!

 

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, fabrikalarda zeytinlerden ayrılan yapraklarda koyun ve keçilere yem oldu. Burhaniye’de onlarca fabrika zeytin işlemeye başlarken, ayrılan yapraklarda çobanların yüzlerini güldürdü.

 

‘’Hayvanlar Da Bunu Severek Yiyor’’

Zeytinyağı fabrikalarından traktörle taşınan zeytin yaprakları koyun ve keçeleri yem oldu. Çobanlar, zeytin yaprağı ile besleme maliyetlerini düşürmeye çalıştıklarını anlattı. Hüseyin Karaca her hafta yaprak aldığını anlattı. Karaca İHA muhabirine, “Yem fiyatları çok pahalı. Haftada bir traktör dolusu yaprak alıp götürüyorum. Hayvanlar da bunu severek yiyor. Bir defa yem verirsek bir defada yaprak vererek maliyetleri düşürmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Atik Zeytin Yapraklari 3

 

‘’Zeytin yaprağı faydalı’’

Şükrü Zeybek , “ Yem fiyatları yüksek olduğundan dolayı zeytin yapraklarını değerlendiriyoruz. Yem çok pahalı. Bununla takviye yapıyoruz. Zeytin yaprağı faydalı. Hayvanlar severek yiyor. Bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

‘’Yaprak isteyenleri sıraya koyuyoruz’’

Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk ise, “Yöremizde zeytin hasadı başladı. Zeytin işlenmesi sırasında ayrılan yaprakları hayvan sahiplerine veriyoruz. Yem fiyatları artınca buna ilgi de arttı. Eskiden beri bunu hayvancıları veriyoruz. Yaprak isteyenleri sıraya koyuyoruz. Düşük bir maliyetle bunu küçükbaş hayvan yetiştiricilerine veriyoruz. Hasattan üretici memnun olduğu gibi, hayvan yetiştiricileri de memnun” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu