GündemSiyaset

Ayan’dan İnsan Hakları Günü Mesajı

Ayan’dan İnsan Hakları Günü Mesajı

Ayan’dan İnsan Hakları Günü Mesajı. DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

 

MESAJ PAYLAŞTI

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebi ile bir mesaj paylaştı. Onur Ayan mesajında 9-15 Aralık tarihlerinde kutlanan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası’nı kutlayarak şöyle kaydetti:

 

TARİHÇEYE YER VERDİ

 

“İnsanlar arasında ırk, din, dil ve cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insanca yaşamak İçin sahip olması gereken hakların hepsine ” İnsan Hakları” denir. İlk kez İngiltere’den ortaya atılan ve 19. Yüzyılda Amerika ve diğer birçok ülkelere de yayılan bu fikir akımından sonra 1789 Fransız İhtilali Avrupa’da insan haklarının kabul edilmesini ve uygulanmasını sağlamıştır. Ardından Amerikan Cumhurbaşkanı Roosvelt ile İngiliz Başkanı Churcill tarafından imzalanıp duyurulan Atlantik Beyannamesinde insan hakları genişletilmiştir.

 

“BÜTÜN İNSANLAR HÜR VE EŞİT DOĞAR”

Bu beyannamede insanlara millet, inanç, ırk ayırımı gözetmeksizin herkes için eşit haklar ve yasaların konmuştur.10 Aralık’ ta ise 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Örgütü “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”ni kabul ve ilan etti. İnsan Hakları Beyannamesi 30 maddeden oluşmuştur. Bu beyanname insana değer veren, özgürlük, eşitlik tanıyan duyurudur. Bütün insanlar eşit ve hür doğar diyerek 9-15 Aralık İnsan Hakları Ve Demokrasi Haftasını kutluyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu