Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Ayrılığı Aşabilmenin Altın Kuralları

Ayrılık çoğumuz için can yakıcıdır. Uzmanlar, bir ayrılığın üstesinden gelmek için 5 altın kuralı ortaya koyuyor

 

Ayrılığı Aşabilmenin Altın Kuralları

Sizinle paylaşacağımız ipuçları ile ayrılığı daha hızlı atlatın!

1. Buna ayrılık demeyi bırakın

Bundan sonra bunu bir “atılım” olarak adlandırın. Kendinize bir atılım yaptığınızı söyleyin. Buluşunuzu, kendiniz ve ilişkilerinizde ne istediğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir fırsat olarak kullanın. Unutmayın yaşadığınız her şey birer tecrübedir!

2. Ek ile ilgilenin

Bir ayrılıktan kurtulmanın anahtarlarından biri, eki çözmektir. Bağlanma, fiziksel olarak bağlı olduğumuz bir şeydir.

Bir çocuk olarak, birincil bakıcıya, genellikle bir ebeveyne bağlanmasaydık, hayatta kalmamız söz konusu olurdu. Ve yetişkinler olarak, aynı bağlılık bir ayrılığı dayanılmaz hale getirebilir.

Kendini seven ve hayatına aşık olan bir insandan daha çekici bir şey yoktur. Kendinizi yeniden keşfedin, sevdiğiniz şeyle bağlantı kurun ve her zaman keşfetmek istediğiniz bir hobiye veya yeni bir tutkuya dalın. Dans mı, gitar mı yoksa sanat mı? Her ne ise, en önemli kişiye, yani size aşık olarak sevdiğiniz bir hayat yaratın. Çünkü tüm ilişkiler, kendinizle olan ilişkinize göre şekillenir.

4. Yeni bir hikaye yazın

Güzel bir günlük alın ve eski sonrası kendiniz için sahip olduğunuz tüm planları yazın. Yazılacak harika bir hikayeniz var. Bu nedenle o kalemi ve kağıdı çıkarın! Ya da yeni bir çağ yolculuğuna çıkın ve “ruha yelken  açın”

5. Utanmayı bırakın

Eski sevgilimizi bırakmak istemememizin nedenlerinden biri, başarısız olmanın utancıdır. Bu utanç kör tarafımızın bir parçasıdır. Ortağımızı idealize eder ve gerçekte ne olduğuna dair yanlış bir resim yaratırız.

Örneğin, akşam yemeği için eve gelmediğinde sizi aramayı unuttu ve asla “özür dilerim” demedi. Pazar öğleden sonralarını kanepede futbol izleyerek geçirdi ve sizi yalnız bıraktı. Tutulmayan birçok sözü vardı. Bunu ona gerçekten kızmak için yapıyorsunuz. Yoğun öfke, utançla kontrol edilemeyen tek duygudur. Bu bağlamda, öfke sizin gücünüzdür. Sizi “gerçek” bir kopuşa yaklaştıran güçlü, yapıcı bir duygusal enerjidir.

En sonunda, molanın tamamen sizin suçunuz olmadığını anlıyorsunuz . Aradan sonra, öz farkındalığınızı derinleştirme ve utancı iyileştirme zamanı gerekecektir.

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu