GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık Sanata Ev Sahipliği Yapmaya Devam Ediyor

Ayvalık Sanata Ev Sahipliği Yapmaya Devam Ediyor

Ayvalık Belediyesi, Kadın Oyunları Festivali ile tiyatro severleri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde konuk et meye devam ediyor.

Ayvalık’ta 23 Mart tarihinde “Shirley” ismiyle Türkçe’ye uyarlanan, Sumru Yavrucuk’un muhteşem performans gösterdiği oyunla başlayan Kadın Oyunları Festivali ikinci gününde “Dansöz” oyunu sahne aldı. Şamil Yılmaz yönetmenliğinde sergilenen oyunda, duyduğu bir müzik ile tüm hayatı değişen Meryem karakterini Sezen Keser canlandırdı. Ankara Sanat Tiyatrosu ile Ayvalık Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Kadın Oyunları Festivali’nin ikinci gününde tiyatro severlerin ilgisi yine çok büyük oldu.

 “Erkek Bakışı” İla Ele Alınan Bir Hikaye Sahnedeydi

Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen, 65 dakikalık oyunda genç oyuncu Sezen Keser performansıyla yürekleri fethetti. Oryantal müzik eşliğinde sahneye vücudu kana bulanmış dansöz kıyafetiyle çıkan oyuncu, Meryem’in yaşadıklarını anlatıp “erkek bakışı” ile bir hayatın nasıl bir çizgiden başka çizgiye aktarıldığını, oyun başlarken işlediği cinayeti, pavyon ortamına hangi baskılarla geldiğini anlattı.

Oyun Sonrası Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Konuştu

Oyun sonrası son yıllarda yaşanan kadın cinayetleri üzerine konuşan Keser kadın cinayetleri bir yana şiddete maruz kalabilmenin düşünülmesinin bile son derece korkunç olduğunu ifade etti. Ama bunu kendini tüketerek yapıyor. Şahsen ben şiddete maruz kalsam ne yaparım, kaldığımda ne yaptım? Bunlar kişiye sorulduğunda o kadar çetrefilli ve ayrıca o kadar içini acıtan şeyler ki. Ne ben, ne de benden binlerce kilometre uzaktaki herhangi bir kadının şiddete maruz kalmasını asla istemem” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu