Sağlıkİlçe Haberleri

Ayvalıklı Ersoy’dan Organ Nakli Çağrısı

İzmir'de Yapılan Kadavradan Organ Nakilleriyle 4 Böbrek Yetmezliği Hastası Yeni Hayatlarına Başladı

Ayvalıklı Ersoy’dan Organ Nakli Çağrısı

Ayvalikli Ersoydan Organ Nakli Cagrisi 1

“Her Organ Bir Hayat, Organlarınızı Bağışlayın”

İzmir’de 2 ila 17 yıl arasında diyaliz tedavisi gören 4 böbrek yetmezliği hastası, son 4 ay içinde gerçekleşen kadavradan organ bağışları sayesinde nakil olarak ikinci hayatlarına başladı. Nakil sonrası bir araya gelen hastalar, organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısı yaparken, Prof. Dr. Hüseyin Töz, ülkemizde dünya standartlarında yapılan böbrek nakillerinin büyük çoğunluğunun canlı vericiden olduğunu belirterek, kadavradan organ bağışlarının artması gerektiğini vurguladı.

Ayvalıklı Hüseyin Ersoy’un İkinci Hayat Hikayesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Hüseyin Ersoy, 17 yıl önce belirlenemeyen bir sebeple böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu ifade etti. Diyaliz tedavisine başladığı günden itibaren 17 yılını makineye bağlı olarak geçiren Ersoy, 25 Aralık 2023’te bağışlanan böbrek sayesinde ikinci bir şans elde etti. Ersoy, yaşadığı zorlukları anlatarak insanları organ bağışına davet etti ve “Bir organ bir can demek” dedi.

Dört Hastanın Yolları Acıbadem Kent Hastanesi’nde Kesişti

Abdülsamat Kaynak (52), Mert Mutlu (45), Özlem Pekel (48) ve Hüseyin Ersoy’un yıllardır süren makineye bağlı yaşamları, aynı hastalık nedeniyle Acıbadem Kent Hastanesi’nde kesişti. Canlı vericisi olmayan bu dört hastanın kaderi, kadavradan organ bağışlarıyla değişti. Nakilleri gerçekleştiren uzman ekip, hastaların sağlık durumlarını kontrol etmek için bir araya geldi.

Hastaların Ortak Çağrısı: “Bağış Var, Hayat Var”

Hastalar, nakil sonrası bir araya gelerek “2. Hayat” pastasını kesti. Ellerinde “Her bağış yeni bir hayat”, “Organ bağışçısı olun, hayat verin”, “Organ bağışı hayat kurtarır” ve “Bağış varsa hayat var” yazılı dövizlerle, kadavradan organ bağışlarının artması için toplumu bilinçlendirmeye yönelik çağrıda bulundu. Hastalar, yaşadıkları hikayeleri paylaşarak organ bağışının önemini vurguladılar.

Haber: İHA

BAÜN’den Organ Nakli Mesajı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu