İlçe Haberleri

Ayvalık’ta 102 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Ayvalık'ta yaşanan olaylarda, Midilli Adası'na gitmek üzere yasa dışı yollarla Ege Denizi'nde ilerleyen 102 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ayvalık’ta 102 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Ayvalık’ta yaşanan olaylarda, Midilli Adası’na gitmek üzere yasa dışı yollarla Ege Denizi’nde ilerleyen 102 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İlk olayda, Sahil Güvenlik Komutanlığı, can sallarıyla Midilli’ye gitmeye çalışan bir grup düzensiz göçmenin izini sürdü. Kurtarılan 49 göçmen, Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına itildikten sonra Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı.

Aynı gün içinde gerçekleşen ikinci olayda ise Sahil Güvenlik ekipleri, bir lastik botla Midilli’ye doğru ilerleyen başka bir grup göçmeni yakaladı. KB-4510 isimli sahil güvenlik botu ile 53 göçmen kıskıvrak yakalanarak Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi.

Ayvalık'Ta 102 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Toplam 102 düzensiz göçmene burada yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlar sağlandı. Göçmenler hakkında yasal işlemler başlatılarak Balıkesir İl Göç İdaresine teslim edileceği belirtildi.

 

 

İHA

Sahil Güvenlik’ten 16 Göçmene ve 1 Organizatöre Operasyon 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu