Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta İzolasyondaki Evlere Uyarı Notu Asıldı

Ayvalık’ta İzolasyondaki Evlere Uyarı Notu Asıldı

Ayvalık’ta İzolasyondaki Evlere Uyarı Notu Asıldı. Ayvalık’ta Kovid-19 testi pozitif çıkanların izolasyonda bulundukları evlere uyarı notu asıldı.

ZİYARETE KAPALIDIR NOTLARI ASILDI

Ayvalık İlçesi’nde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkanların izolasyonda bulundukları evlerin kapısına üzerinde “Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” yazısı bulunan uyarı notu asılıyor. Ayvalık Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 5 gün önce başlattıkları uygulamayla, Kovid-19 testi pozitif olan kişilerin rahatsız edilmemesi ve temasın önlenmesinin hedeflendiği öğrenildi.

KURALLARA UYMAYANLAR YURTLARA GÖNDERİLİYOR

Bu kapsamda, testi pozitif çıkan vatandaşlar bilgilendirilerek, bulundukları evlerin kapısına üzerinde “Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” yazısı bulunan uyarı notu asılıyor. Karantina kurallarına uymayanlar, Balıkesir’de bulunan yurtlara gönderiliyor. Bu denetimler sırasında Ayvalık’ta da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 129 kişi hakkında da tutanak tutularak cezai işlemlerin yapıldığı bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu