Gündemİlçe Haberleri

”AYVALIK’TA MADENE GEÇİT YOK”

Altınova’da maden arama faaliyetlerine karşı bir kez daha bir araya gelen 40 sivil toplum örgütü SSK Sahil Sitesi’nde de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı basın açıklamasında Ayvalıklıların madene geçit vermeyeceği belirtildi. Ahmet Akın “Bu güzel yerden başka yer mi bulamadınız maden aramak için. Biz önce insan diyoruz. İnsan sağlığına ve doğaya zararlı bu isteğe izin vermeyeceğiz hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise maden şirketlerinin Ayvalık’ı talan etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.Ayvalık Çevre Derneği Başkanı Havva Taylan ise deniz faciasında kaybolan ve hayatlarını yitiren gençleri anarak “Ayvalıklı gençlerin en büyük sorunu işsizliktir. Bu çocuklarımız, bu canlarımızı denize kurban vermemizin nedeni de budur” dedi.

“TALANA GEÇİT VERMEYİZ”

Basın açıklamasını Ayvalık Çevre Derneği üyesi Müge Okur okudu. Ayvalık Halkının tüm itirazlarına rağmen maden arama ısrarını sürdüren Densan Madencilik Orhan Kandemir’e izin vermeyeceklerini, Neredeyse ağaçların gölgesini bile satacak hale gelen açgözlü şirketler geleceği hiç düşünmeden doğayı talan etmeye devam ediyor. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz; dereler, nehirler, denizler, ormanlar ve toprak bir ülke halkının ortak varlığıdır, geleceğidir. Maden şirketleri sermayesine sermaye katacak diye ortak geleceğimiz yok edilemez” dedi. Ön arama ruhsatının iptal edilmesi ve Densan Madencilik Ayvalık’ı terk edene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Müge Okur “Eğer bunu yatırım olarak görüyorsanız yatırımınız batsın” diyerek açıklamayı sonlandırdı. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu