Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK’TA MECLİS TOPLANDI

AYVALIK Belediye meclisi dün toplandı. Belediye Başkanı Rahmi Gençer yeni bir seçimden çıkıldığını ifade etti. Yeni bir seçim konusu var.

Önümüzde. Siyasetçilerimiz önümüzdeki günlerde gününü belirleyecek. Seçimlerin Mart ayına alınabileceği gibi ciddi söylentiler söz konusu bunu bekleyip bizde göreceğiz” dedi. Gençer, meclisimizin 8buçuk aylık gibi bir süresi var hayırlısı neyse o olsun diyorum. Yaz sezonu geldi. Üniversite sınavlarını geride bıraktık. Şirin kent yolunda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Benzin istasyonlarının önlerinde bir çalışma yapacağız. İlçemiz daha kalabalık olmaya başlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında buralar ancak biz ona rağmen biran önce yapalım diyoruz.

İMAR KONUSUNDA EŞGÜDÜMLÜ GİDİŞAT

“Kilit taş parke taş çalışmalarında 2 ay içinde sonlanacak bir çalışmanın içindeyiz. Kilit taşlarımız elimizde. Yaz sezonu hepimiz için hayırlısı olsun. Gündemimiz de imar komisyonundan gelen konular var dedi. İmar değişikliklerinin görüşüldüğü meclis toplantısında ihalesi yapılan işlerde öngörülen zamanlar merak edilen ve sorulan sorular arasında yer aldı.5binlik planların yapıldığı ve seçim sonuna sarkabileceği bu konuda ifade ediliyor diyen Başkan Gençer, süre konusunda henüz net bir süre verilemiyor. Yılsonuna kadar deniyor. Bize gelen imar planları, tadilat tamiratlarının yenilenmesi gibi sıkıntılar var. Onlarla ilgili çalışmalarımızı da sunacağız. İşi biz başlattık. Dedi. Mecliste ayrıca yapılan konuşmalarda İhalenin bir iki ay gibi bir sürede tamamlanacağı ve 5 binlik plan sonrasında da işlerin süreceği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü gidiliyor” denildi.

OTOPARK ÜCRETLERİ

Bölgelerin belirlenmesi ve belirlenen bölgeler sonrasında otopark ücretleri ile ilgili alınacak kararlar mecliste gündeme geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “31 Aralık sonrasında otoparkı olan binalar ücret ödemeyecek ancak otoparkı olmayan binalardan ücret alınacak. “dedi. Komisyon bu konunun görüşülmesi ile mecliste onay kararı aldı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu