Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Bacaktaki Batıklara Veda!

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer? Bacaktaki Batıklara Veda!

 

Bacaktaki Batıklara Veda!

Epilasyon sonrası ortaya çıkan bacaktaki batık görünümü, pek çok kişinin rahatsız olduğu bir durum. “Bacakta batık nedir?” , “Bacakta batık neden olur?” ya da “Bacakta batık nasıl geçer?” gibi soruların yanıtlarını öğrenerek daha pürüzsüz görünümlü bacaklara sahip olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bacakta Batık Neden Olur?

Bacaktaki batık, tüylerin kökünden değil de koparak, kırılarak alınması nedeniyle oluşur. Bacaktaki batıklar, hassas ciltli kişilerde daha sık görülür. Peki, bacakta sivilce ve batıklar neden olur? Gelin, bacakta oluşan batıkların başlıca nedenlerini birlikte inceleyelim:

  • Ağdanın ince değil de kalın bir tabaka halinde sürülmesi,
  • Ağdanın ya da epilatörün tüyleri kökünden alamayıp koparması ve kırması,
  • Ağda, epilatör ya da tıraş esnasında kılların çıkış yönüne değil de tam tersi bir şekilde alınması,
  • Tıraş bıçağının doğrudan kuru cilde uygulanması, köpük ya da nemlendirici bir ürün kullanılmaması,
  • Çok dar, bacakları saran kıyafetlerin tercih edilmesi,
  • Cildinize uyguladığınız epilasyon şekline uygun olmaması, bu nedenle kıl köklerinin hassaslaşması bacaktaki batıklara neden olabilir.
Bacakta Batık Oluşumunu Engellemek İçin Neler Yapılabilir?
  • Sizin için en doğru epilasyon yöntemini keşfedin. Cildiniz sıcağa duyarlı ise ağdadan, çok kuruysa tıraştan uzak durun.
  • Lazer epilasyon, batık oluşumunu engellemek en için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Profesyonel bir klinikte yaptıracağınız lazer epilasyon ile bacaktaki batık sorunundan kurtulabilirsiniz.
  • Kese ya da kuru fırçalama, batıkları önlemek için en çok kullanılan diğer yöntemlerdir. Banyo öncesi kuru cildinizi fırçalayarak ya da keseleyerek cildinizi hem ölü derilerden arındırabilir hem de batık oluşumunu engellemeye destek olabilirsiniz.
  • Banyo öncesi kese ya da fırça uyguladıktan sonra banyo sırasında vücut peelingi kullanarak hem cildinizi nemlendirebilir hem de bacaklarınızın daha pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bacaktaki batıklar için krem ya da nemlendirici losyonlardan yararlanabilirsiniz. Özellikle yüksek nemlendirici içeriğe sahip Vaseline Original gibi nemlendirici çeşitleri arasında seçim yapabilirsiniz. Dilerseniz bir dermatoloğa danışarak batıklarınız için en uygun ürünü öğrenebilirsiniz.
Bacaktaki Batık Lekeleri Nasıl Geçer?

Artık bacaktaki batıklar nasıl geçer konusunda bir fikrimiz var. Şimdi sıra, batık nedeniyle oluşan lekelerde… Batık lekeleri, batıkların geçmesi için uygulanan yanlış epilasyon ve tahriş edici işlemler nedeniyle oluşur. Bacaktaki batık lekeleri için en etkili çözüm lazer epilasyondur. Eğer batık lekeleriniz azsa ilk adım olarak batık oluşumu için uyguladığınız rutini uygulamaya devam edebilirsiniz. Sorun çözülmediği takdirde profesyonel bir klinikte lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu