Eğitimİlçe Haberleri

Bak Gör Çek 2 Kısa Film Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ile Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Bak Gör Çek 2" başlıklı kısa film proje yarışması, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirildi.

Bak Gör Çek 2 Kısa Film Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bak Gor Cek 2 Kisa Film Proje Yarismasi Odulleri Sahiplerini Buldu
Bak Gör Çek 2 Kısa Film Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uzun soluklu proje kapsamında düzenlenen “Bak Gör Çek 2 Balıkesir’de Arkeoloji: Mekânlar ve Hikâyeler Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı” etkinliği, ödül töreni ve film gösterimleriyle sona erdi.

Arkeolojik Kazıları Yerinde İncelediler

Temmuz-Eylül ayları boyunca süren projede, alanında uzman profesyoneller ve akademisyenler tarafından verilen eğitimlerle başlayan süreç, arkeolojik kazı alanları Adramytteion, Antandros, Daskyleion ve Kyzikos’a teknik gezilerle devam etti. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, çekilecek filmlerin mekânları olan bu kazı alanlarından ilham alarak tasarladıkları, geliştirdikleri ve çektikleri kurmaca filmlerle projeye katıldılar.

Bak Gor Cek 2 Kisa Film Proje Yarismasi Odulleri Sahiplerini Buldu 1
Bak Gör Çek 2 Kısa Film Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

 Film Gösterimi Gerçekleşti

13 Kasım 2023 tarihinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu’nda gerçekleştirilen film gösterimleri ve ödül törenine; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, akademisyenler, öğrenciler ve Balıkesir’den vatandaşlar katıldı.

Bak Gor Cek 2 Kisa Film Proje Yarismasi Odulleri Sahiplerini Buldu 2

Teşekkür Belgeleri Verildi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın açılış konuşmalarını gerçekleştirdikleri tören, dereceye giren filmlerin ekiplerine ödüllerinin; projede görev alan kurul üyelerine de teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bak Gor Cek 2 Kisa Film Proje Yarismasi Odulleri Sahiplerini Buldu 4

İşte Alınan Ödüller

Yarışma sonucunda “Son Yolculuk” birincilik ödülünü, “Ayna” ikincilik ödülünü, “Yeraltı” ise üçüncülük ödülünü kazanırken “Temas” filmi mansiyon ödülüne layık görüldü. Ayrıca, “Agonas” ve “İz” filmleri Balıkesir Kent Konseyi Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Kaynak: Muhammed Can Akyürek

Başkan Yücel Yılmaz Üniversite Öğrencisine Suyu Bedava Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu