GündemTürkiye Gündemi

Bakan Derya Yanık: “Türkiye’nin Çocuk Profilini Çıkarıyoruz”

Bakan Derya Yanık: “Türkiye’nin Çocuk Profilini Çıkarıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, çocuk refahını yükseltecek eğitimden sağlığa, güvenlikten yaşam koşullarına birçok alanda Türkiye’nin çocuk profilini ortaya koyacak Türkiye Çocuk Araştırması’na başlandığını bildirdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk refahı göstergeleri oluşturulacağını, bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinesinde Türkiye Çocuk Araştırması Projesi hazırlandığını belirtti. Bakan Yanık, 2 yıl süreli olarak planlanan araştırma kapsamında eğitim, sağlık, güvenlik, yaşam ve çevre koşullarıyla ilgili konularda çocuk profilinin ortaya konulabilmesi için saha çalışmaları yürütüleceğini ve “veri kayıt deseni” oluşturulacağını kaydetti.

“Çocuk refah göstergeleri oluşturacağız”

Bakan Derya Yanık, “Bu çalışmalarla Türkiye’nin çocuk profilini çıkaracağız. Elde edeceğimiz veriler doğrultusunda çocuklarımız için refah göstergeleri oluşturacağız ve bu göstergeler çocuk refahının izlenebilmesi ve onlara yönelik politikaların hazırlanması konusunda bize yol gösterici olacak.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca 2013’te 28 ülkede UNICEF Innocenti Research Center tarafından Gelişmiş Ekonomiye Sahip Ülkelerde Çocuk Esenliği Araştırması gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Yanık, bu araştırmada da “maddi esenlik, sağlık ve güvenlik, eğitim, davranış ve yaşam tarzı” konularında çalışmalar yapıldığını ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu