SağlıkGündem

Bakan Koca: ‘Acile Başvurular Yüzde 20 Arttı’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Başvurularda Artış Var' dedi.

Bakan Koca: ‘Acile Başvurular Yüzde 20 Arttı’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek, geçen yıla göre acil servis başvurularında yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu açıkladı.

Soğuk algınlığı ve nezle gibi basit enfeksiyonlarda halkı bilinçlendiren Bakan Koca, kronik hastalığı olanlar, hamileler, yaşlılar ve 2 yaş altındaki çocukların daha fazla etkilenebileceğini vurguladı. Bakan Koca, soğuk algınlığına karşı alınabilecek basit önlemleri hatırlatarak, şikayetlerin uzun sürmesi durumunda aile hekimine başvurulması gerektiğini ifade etti.

Özellikle risk gruplarındaki bireyleri aşı olmaya çağıran Koca, enfekte kişilerle temas durumunda maske takılması, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve bol sıvı tüketilmesi gibi tedbirleri hatırlattı. Bakan, hastanelerdeki yatak doluluk oranının genel olarak yüzde 65 olduğunu belirtirken, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 72 olduğunu, İstanbul’da ise bu oranın yüzde 83 olduğunu söyledi. İstanbul’daki artışa karşı yatak sayılarını artırma çabalarının devam ettiğini kaydetti.

 

 

İHA

Sağlık Uzmanları Uyarıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu