Dünyadan Haberler

Donald Trump Hakim Karşısında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un açtığı "zarar tazminatı" davası kapsamında Manhattan federal mahkemesine gönüllü olarak çıkarak hakim karşısına çıktı.

Donald Trump Hakim Karşısında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un açtığı “zarar tazminatı” davası kapsamında Manhattan federal mahkemesine gönüllü olarak çıkarak hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşması, Carroll’un avukatının açılış konuşmasıyla sona erdi.

Carroll’un avukatı Shawn Crowley, açılış konuşmasında Trump’ın müvekkiline cinsel saldırıda bulunduğuna dair önceki bir kararı hatırlatarak, Trump’ın yaptığı açıklamaların Carroll’un itibarını zedelediğini ve yaşamını tehdit mesajlarından korkarak sürdürmesine neden olduğunu savundu.

Trump’ın avukatı Alina Habba ise Carroll’un davayla yeniden ilgi odağı haline geldiğini iddia ederek, Carroll’ın kariyerinde ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Davanın önümüzdeki günlerde devam edeceği ve jürinin tazminat miktarını belirleyeceği bildirildi. Bu dava, Carroll’un Trump’a yönelik ikinci “zarar tazminatı” davası olma özelliği taşıyor. Eski Başkan, önceki davada cinsel taciz ve hakaret suçlarından mahkum edilmişti.

 

 

İHA

Trump Lowa’daki Ön Seçimleri Kazandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu