GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Bakan Yumaklı’nın İlk Misafirleri

Bakan Yumaklı’nın İlk Misafirleri. HAYKOOP’tan İbrahim Yumaklıya Ziyaret. Yumaklı’ya Makamında İlk Ziyaret…

 

Bakan Yumaklı'Nın İlk Misafirleri. Haykoop’tan İbrahim Yumaklıya Ziyaret. Yumaklı’ya Makamında İlk Ziyaret...

Bakan Yumaklı’nın İlk Misafirleri. Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği bünyesinde örgütlenmiş 35 bölge birliği başkan ve temsilcileri 3 Haziran’da Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ettiler.

Haykoop Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen ziyaretle ilgili açıklama yaptı;

Özen; “Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Sn. Yumaklı 2022 Nisan ayından bu güne Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Oradan bir hukukumuz var. Üreticilerin sorunları ve çözümleri noktasında kendisiyle epey mesai yapmıştık. Şimdi Bakan olarak atandı. Bundan sonraki süreçte yine üreticimizin hak ve menfaatleri ve refahı için kendisine müracaatlarımız olacak. Bu ilk hayırlı olsun ziyareti kapsamında kendisinden bayram öncesi süt desteklerinin ödenmesini talep ettik, süt sektöründe yaşanan hem fiyatla hem de sistemsel sorunlarımıza da çözüm talep ettik. Bakan Bey kooperatifçiliği seven ve önemseyen biri”.

Haykoop’un da tabanda yaygın bir camia olduğunun altını çizerek; “ Burası Üreticinin Bakanlığı, buradan üreticilerimiz için hep birlikte yapacağımız hizmetler var. Üreticilerimizin beklentilerine cevap vereceğiz” dedi.

Başkan Özen ziyaretin sonunda Bakan Yumaklı’ya Sındırgı halısı hediye etti.

 

Muhammed Can Akyürek

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İbrahim Yumaklı, Türk bürokrat ve siyasetçi. 4 Haziran 2023’ten beri Tarım ve Orman Bakanı olarak görev almaktadır.

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu