Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Başaran Esnaf İçin Ankara Nezdinde girişimlere Başladı

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Başaran Esnaf İçin Ankara Nezdinde girişimlere Başladı

 

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan Kademeli normalleşmeye, özellikle esnaf kesiminden itirazlar var. Balıkesir’de de benzer itiraz ve sitemleri yakından takip eden Başaran, Ankara nezdinde girişimlere başladı.

 

Kamil Icin Ornekler01

Teşkilatlardan Gelen Sesleri Ankara’ya Duyuruyor

Başaran’ın meslek odaları ve STK’ların konu ile ilgili görüşlerini dikkat aldığı ifade ediliyor. Ayrıca, Başaran’ın bu konuda AK Parti teşkilatlarından gelen yoğun tepkileri değerlendirdiği  belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Başaran’ın konuyu bakanlık nezdinde dile getirdiği ifade ediliyor. Başaran’ın özellikle kapalı ortam sayılan AVM’lerin açılıp Çay Bahçesi, kahvehane ve restoranların açılmamasının kamuoyunda yarattığı rahatsızlığı  güçlü şekilde dile getirdiği ifade ediliyor.

Başaran’ın, özellikle esnaf kesimin, İl ve İlçe teşkilatlarına ilettiği oldukça yoğun tepkiyi Ankara’ya ilettiği gelen bilgiler arasında. İl Başkanının kendisine de çok sayıda esnafın ulaştığı ve itirazlarını dile getirdiği belirtiliyor. AK Parti teşkilatlarında ise, yarın toplanacak Kabine Toplantısında esnaf kesiminin itirazlarının dikkate alınacağı görüşü hakim.  

Ayrıca, Kademeli normalleşme genelgesinde ki esnaf ayrıntısına AK Partili bazı isimlerden de itirazlar geldi. Gün içinde AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk sosyal medya hesabından genelgeyi eleştirdi. Külünk paylaşımında, “Yine restoranlar tek salgın merkezi gibi davranılmış, yeni genelgenin kuralları 17 gün öncesindekiyle aynı. Vatandaş ‘bize biraz nefes aldırın’ tepki verecek.” sözlerine yer verdi.

AK Parti kulislerinde, ülke genelinde bir çok ile teşkilatında benzer durumlar yaşandığı konuşuluyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu