GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir Akademik Odalar Birliği Vatandaşları Halk Forumuna Davet Etti

Balıkesir Akademk Odalar Birliği Odası Vatandaşı Halk Forumuna Davet Etti, Balıkesir Akademik Odalar Birliğinin düzenlediği “Çevremiz ve Ortak Geleceğimiz” Halk Forumuna vatandaşlar da davetli.

 

Gh 2

Forum Gökçeyazı da olacak.

Ayrıca Altın gümüş madeni proje alanında ÇED olumlu raporuna Gökçeyazılıların, Mimarlar Odasının, TEMA ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneğinin açmış olduğu davaları konu olacak.

 

Balıkesir  Balıkesir Akademik Odalar Birliği forum ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Söz konusu davaların 24 Mart 2023 tarihinde Bilirkişi Keşfi yapıldı’’.

Davalı Madencilik Şirketi tarafından siyanürle zenginleştirme tesisini de içeren Sarıalan altın gümüş madeni projesi  İvrindi ilçesi Gökçeyazı, Sofular,   Akçalören, Yaren ve Altıeylül ilçesi Sarıalan,  Dallımandıra, Çamköy, Kirazköy, Bahçedere, Meryemdere köylerine çok yakın. Proje alanı içinde Fıstık Çamları İle Dolu Orman Alanı, Tarım Alanı,Mera Alanları, Dallımandıra Göleti var.

1500 hektarlık ruhsat alanının ÇED kapsamında 856 hektarlık alan, açık ocak alanı ve Sarıalan köyüne yalnızca 250 metre mesafede, pasa alanı Sofular köyüne 500 metre mesafede, galeri ağzı Gökçeyazı köyüne 580 metre mesafede.

 

‘’Balıkesir halkımız davetlidir’’

Son olarak Mimarlar Odası , ‘’Yereldeki bu sorunumuz ile birlikte Çevremiz ve Ortak Geleceğimiz için 29 Nisan 2023 Cumartesi Günü Saat:18.00’deki Gökçeyazı Halk Forumunda buluşuyoruz. Tüm Balıkesir Halkı davetlimizdir’ ’dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu