GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Barosu 103. Yaşını Kutluyor

Balıkesir Barosu 103. Yaşını Kutluyor

 

Bir asırlık geçmişiyle 24 Ocak 1920 tarihinde ilk genel kurul toplantısıyla temelleri atılan Balıkesir Barosu 103. yaşını kutluyor. Balıkesir Baro Başkanı Avukat Nadir Karakaşlı da buna ilişkin açıklama yaptı.

 

Temelleri Milli Mücadele Yıllarına Dayanıyor

Balıkesir Baro Başkanı Av. Nadir Karakaşlı açıklamasında şunları söyledi;

‘’Kurulduğu günden bu yana Türk Hukuk sistemi içerisinde önemli hizmetlerde bulunmuş olan Balıkesir Barosu, sahip olduğu değerlerden vazgeçmeyerek Kuvâ-yi Milliye ruhuyla bugünlere kadar geldi’’.

‘’Milli Mücadele döneminde geceleri Kuvâ-yi Milliye saflarında işgalci güçlere karşı mücadele verip gündüz hukukçu cüppesiyle adaleti savunan kurucu başkanları Süleyman Sadi bey, yardımcısı Mustafa Necati bey ve baronun tüm üyeleri gibi aynı ruh, azim ve vatan sevgisinin daimi bekçileri olarak hukuk mücadelesi verildi’’

 

Balikesir Barosu 1

Tarifsiz Bir Mutluluk Yaşıyorlar

Balıkesir Barosu olarak meslektaşlarının hakları ile hukukun üstünlüğü çerçevesinde dik duruşlarını sergilemeye ve meslektaşlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini söylediler. 103. Kuruluş yıl dönümlerinde tarifsiz bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Balıkesir Barosu Başkanı Av. Nadir Karakaşlı “Gelecek yıllarda da Cumhuriyet değerlerinin; Atatürk ilkelerinin; Hukuk ve Adalet anlayışının bekçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Aynı şekilde gücümüzü bu değerler ile sayın meslektaşlarımızın manevi desteğinden ve şanlı tarihimizden alacağımızı biliyor; adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin, aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyor ve sayın meslektaşlarımız ile kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu