GündemEğitimGörüntülü Haberler

Balıkesir Guinness Rekorlar Kitabı’nda

BALIKESİR’de Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP)’un ortaklaşa organize ettiği etkinlik ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girme denesi yapıldı. Organizasyonda 3 bin 410 çocuk aynı anda süt içerek dünya rekoru kırdı.

 

Kuvayi Milliye Meydanı’nda toplanan 3 bin 410 çocuk, Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın gözetiminde yapılan etkinlik ile aynı anda süt içti. Rekorun daha önce 2 bin 500 çocuk ile Ankara’da kırıldığı öğrenildi. Balıkesir 3 bin 410 çocuğun katıldığı etkinlik sonrası Guinness rekorunun yeni sahibi oldu.

 

BALIKESİR’DE GÜNDE 2 BİN 200 TON SÜT ÜRETİLİYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, ilçe belediye başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sütün faydalarını anlatan video gösterisinin izlenmesi ile başlayan etkinlikte, Kepsut Hayatın Ritmini Yakala grubunun dans ve müzik gösteri sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Balıkesir’de hergün 2 bin 200 ton düt üretildiğini söyledi. Süt üretimi konusunda Balıkesir’in Türkiye’nin ilk üç ili arasında yeraldığını ifade eden Özen, tüketim konusunda ise geri sıralarda bulunduğuna dikkat çekti. Özen, süt tüketimini özendirmek için Ramazan ayında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

 

‘SÜT REKORUNU HER YIL YUKARI ÇEKECEĞİZ’

 

Etkinlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’in Türkiye doyuran il olarak bilindiğini söyledi. Balıkesir’in süt üretiminde Türkiye’de lider illerden olduğunu ifade eden Kafaoğlu, Balıkesir’in sadece süt üreten değil, aynı anda birçok insanın süt içtiği bir şehir olarak anılacağını belirtti. Her yıl düzenlenecek olan etkinlikler ile süt rekorunu her yıl daha da yukarı seviyelere çekmek istediklerini söyleyen Kafaoğlu, “Balıkesir’in adı ürettiği ürünlerle değil Türkiye’ye onu dünyaya tanıtmamız lazım. HAYKOOP ile organize ettiğimiz bu etkinlike Balıkesir Dünya rekorlar kitabına girecek. Bu potansiyel Balıkesir’de var. Balıkesir artık mutlu ve huzurlu bir şehir. Bütün dinamiklerin bir araya geldiği bir il. Öznesi Balıkesir olduğu zaman bütün güçlerimizi birleştirebiliyoruz.” diye konuştu.

 

REKOR KAYIT ALTINA ALINDI

 

Konuşmaların ardından etkinlikte Süt Şenlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni ardından alanda toplanan 3 bin 410 çocuk Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın gözetiminde aynı anda süt içti. Süt içimi ardından Kural tarafından rekor kayıt altına alındı. Kayıt işlemi için Vali Yazıcı, Bakan Yardımcısı Daniş, Büyükşehir Belediye Başkan Kafaoğlu ve HAYKOOP Başkanı Özen’in imzaları alındı.

Rekor kırılması ardından etkinliğe katılan tüm çocuklara HAYKOOP tarafından kitap hediye edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu