GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir İhracat Rakamlarındaki Artış Yüzleri Güldürdü

Balıkesir İhracat Rakamlarındaki Artış Yüzleri Güldürdü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan haziran ayı iller bazında alınan verilere göre Balıkesir ilinde ilk altı ayda ayrıca 370.927 milyon $ ihracat gerçekleştirildi. Bir önceki yılın ilk altı ay verilerine göre %27,8 oranında artış görülmüştür.  Haziran ayında ilimizde 71.892 milyon $ ihracat gerçekleşirken bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırdığımızda ayrıca %39,4 oranında büyük bir artış gerçekleşmiştir.

Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış yaptığı açıklamada; Haziran ayında Türkiye’nin ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 47 artışla, 19 milyar 773 milyon dolara ulaştı. İlimizde artış oranı ayrıca yaklaşık %40 seviyesinde gerçekleşti.

Balıkesir Dış Ticaret verilerine göre bu ay, 163 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. İhracat gerçekleştiğimiz ülkelerden ilk 5’i Irak, ABD, Almanya, İtalya ve Brezilya olarak gerçekleşmiştir. Sektör bazında ihracat rakamlarına baktığımızda ilk 5 sırada; Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Otomotiv Endüstrisi, Hazırgiyim ve ayrıca Konfeksiyon, Elektrik Elektronik, Madencilik Ürünleri sektörleri yer almıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu