Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Jandarması Kaçakçıların Korkulu Rüyası

Balıkesir Jandarması Kaçakçıların Korkulu Rüyası. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı göçmen kaçakçılığıyla mücadelesini sürdürüyor. Ayvalık İlçesi’nde düzensiz göçmen kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik  operasyon gerçekleştirdi.

 

Ekran Goruntusu 2023 08 08 175517

 

Balıkesir Jandarması Kaçakçıların Korkulu Rüyası. Balıkesir İl Jandarma ekiplerinin yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde, 3 şüpheliyi takibe aldı. Yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollarla yurtdışına çıkartarak haksız kazanç elde ettikleri tespit etti.

17 Düzensiz Göçmen Yakayı Ele Verdi

Gerçekleşen operasyon neticesinde, şüphelilere ait 2 ticari taksi ile öncülük yapan 1 ticari taksi görünümlü sivil araçları yakaladı. Operasyon sırasında, 17 düzensiz göçmenin olduğunu belirledi.

Aynı zamanda, suçtan elde edildiği düşünülen;

  • 11.340 TL
  • 100 ABD Doları nakit para,
  • 5 adet cep telefonu,
  • 2 adet ticari araç
  • 1 adet sivil araç da ele geçti.

Operasyon kapsamında jandarma ekipleri 3 şüpheliyi yakaladı. Ardından gözaltına aldı. Şüphelilerin düzensiz göçmen kaçakçılığı suçuyla ilgili sorguları sürüyor.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeker. Ayrıca bir Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa, kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.  Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip,  Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir Jandarması'ndan Yeni Çalışma : Hedef Kazaları Önlemek - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu