Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir Üretti Tadına Bakan Bir Daha İstedi

Balıkesir, zeytin bahçeleri ve zeytinyağı üretimindeki öncülüğüyle Türkiye genelinde dikkat çekiyor. Bir kere tadına bakan yeniden satın alıyor. Özellikle körfezdeki esnafların dükkânlarda sattığı zeytinyağları, birçok kişi tarafından yoğun ilgi görüyor.

Balıkesir Üretti Tadına Bakan Bir Daha İstedi

Balikesir Uretti Tadina Bakan Bir Daha Istedi 1
Balıkesir Üretti Tadına Bakan Bir Daha İstedi

Balıkesir Zeytin Bahçelerinden Sofraya Ulaşan Yağ

Ülke içinde ve dışında önemli bir paya sahip olan Balıkesir, zeytin üretiminde öne çıkan bir konumda bulunuyor. Balıkesir merkez Çarşamba pazarında zeytin ve zeytinyağı satışı yapan pazarcılar, MERHABA’ya konuştu. Zeytinler, bereketli topraklardan çıktığı hasat dönemlerinde genellikle zeytinyağı üretimi için kullanılıyor. 20 yıldır zeytincilikle uğraşan Mecit Kaplan, kendi ürettikleri zeytinle bu mesleğe adım attıklarını belirterek, “Zeytini kendi bahçelerimizde üretip direkt pazarlarda perakende olarak satışını gerçekleştiriyoruz. Topraktan alıyoruz, satışa sunuyoruz” dedi.

Kaplan: “Fiyatlar Değişken Olabilir Nedeni Var”

Zeytin tarlalarında bol miktarda bulunan yağlık zeytinler, hasat sonrasında ayrı ayrı işlemlerle zeytinyağı üretimine geçiliyor. Balıkesir’in zeytin üretimindeki önemine vurgu yapan Mecit Kaplan, “Balıkesir’de zeytinyağı üretimi şu anda iyi durumda. Ancak bu yıl zeytin az olduğu için zeytinyağı fiyatları yüksek. Zeytinin az olmasından kaynaklanıyor. 60 liradan 200 liraya kadar zeytinimiz var. Yağ fiyatları ise 250 liradan 400 liraya kadar fiyatlanmıştır. Fiyatı yüksek olduğu için müşteriyi ikna etme sürecinde zorluk çekiyorum” şeklinde konuştu.

Balikesir Uretti Tadina Bakan Bir Daha Istedi 2
Balıkesir Üretti Tadına Bakan Bir Daha İstedi

Yemeklerin Tadı Yağından

Zeytinin Balıkesir’de Havran, Edremit, Burhaniye, Akhisar, Kırkağaç, Manisa ve Soma gibi şehirlerde yetiştiğini belirten Kaplan, zeytinyağının çiçek yağı ile kıyaslandığında pahalı olduğunu ve bu nedenle talebin düşük olduğunu ifade etti. Kaplan, “Zeytinyağı, yemekleri güzelleştiren ve lezzet katan bir yapısı bulunuyor. Daha iyi, daha güzel, daha doğal. Zeytinyağına olan rağbet son zamanlarda biraz daha düşük seviyelerde, çünkü fiyatlar yüksek” diye ekledi.

Zeytin Fiyatlarındaki Artış Sektörü Etkiliyor

Zeytin fiyatlarındaki artışın sadece tüketicileri değil, aynı zamanda üreticileri de etkilediği bu dönemde, sektördeki tüm paydaşları etkileyen bir süreç yaşanıyor.

Haber Merkezi

Zeytin Yağı İhracatı Arttı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu