Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden Yeni Yasak ve Kurallar

Balıkesir Valiliğinden Yeni Yasak ve Kurallar

 

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Covid 19 pozitif vaka görülen bağımsız ev, apartman ve belli girişi olan site ve vb. yerlere dışarıdan ziyaretlerin zaruri hizmetler hariç kısıtlanmasına ve “BU KONUT GÖRÜŞME VE ZİYARETE KAPALIDIR.” ibaresi içeren bilgi notunun hane, apartman girişi veya site girişlerine yapıştırılmasına karar verildi.

 

Ev Giris Yasagi

Huzurevi ve Sosyal Bakım Merkezlerinde Yeni Vardiya

İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı yeni kararlar arasında, Huzurevi ve sosyal bakım merkezlerinde görev yapan personel 14 günlük vardiya ile çalışması ve kurumlara giriş çıkışlarında belli kurallar ve süre içinde uygulanması da var.

“Bu Konut Görüşme Ve Ziyarete Kapalıdır”

Yeni uygulamaya göre hane bazlı karantina kararı alınan bağımsız ev ya da apartmanlarda misafir kabul edilemeyecek. Ayrıca kolluk kuvvetlerince “bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” ibaresinin yer aldığı not düzenli olarak kontrol edilecek. Ayrıca bilgi notunun yırtılması veya kaldırılması durumunda sorumlular hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılacak.

Alınan karalarda yer alan tüm madde ve ayrıntılar için burayı tıklayabilirsiniz…

 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Balıkesir valiliğin tebrik ediyorum şehire giriş ve çıkışlar da kontrol altına alınmalı

  2. Bu nasıl karar ki. 20 daireli apartmanda dairenin birinde covid var diye diğer 19unun suçu nedir. Bence covid görülen kişinin daire kapısına yazı yapıştırılsın. Saklayanlar varsa ortaya çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu