Görüntülü HaberlerGündemİlçe Haberleri

Balıkesir Yağmura Teslim

Balıkesir’de etkili olan sağanak yağış sonrası zarar tespit çalışmaları sürüyor. İl genelinde 11’i işyeri olmak üzere 39 yapıda su baskını meydana gelirken 7 yol su altında kaldı. 14 tanesi büyükbaş, 38 tanesi küçükbaş olmak üzere 52 hayvan telef oldu.

Balıkesir Yağmura Teslim

Balikesir Yagmura Teslim
Balıkesir Yağmura Teslim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarmıştı

Balıkesir’de şiddetli yağmur su baskını, ahırların zarar görmesi ve hayvanların telef olmasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 15 Ocak Pazartesi gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istediği Balıkesir il genelinde yağmur yağışıyla beraber olumsuzluklar yaşandı.

3 Karayolu Sular Altında

Yağıştan en çok etkilenen ilçelerin başında yer alan Ayvalık’ta 19 meskende su baskını oluştu, 6 işyeri su baskınlarından etkilenirken 3 karayolu su altında kaldı. İvrindi’de Değirmenbaşı Mahallesinde 6 ahır zarar gördü, 14 büyükbaş, 17 küçükbaş hayvan telef oldu, 1 meskende su baskını yaşandı. Gömeç’te 6’sı mesken 2’si iş yeri 8 yapıda su baskını oluştu, bir karayolunda ulaşım durdu.

21 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Burhaniye’de Bahadınlı Mahallesi Bahçearası mevkiinde su baskını sonrası bir kişiye ait ağılda bulunan 21 küçükbaş hayvan telef oldu, tarım makineleri ve tarımsal ürünler zarar gördü. Tahtacı, Yabancılar ve Kuyumcu Mahallesinin girişindeki menfez üzerinde bulunan asfaltın aşırı yağışla birlikte bozulması sonucu karayolunda kısmi çökme meydana geldi. Pelitköy Mahallesi Halit Selçuk Caddesinde yol kenarında toprak kayması sonucu istinad duvarı ve Karadere Mahallesinden geçen Devlet Su İşlerine ait olan dere duvarı yıkıldı. Yabancılar-Yunuslar Mahalleleri arasında bulunan karayolunun yarılması sonucu bir süre ulaşıma kapatılan yol, çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı. Bigadiç’te bir karayolunda, Kepsut ve Edremit’te ise birer işyerinde su baskını yaşandı.

Haber: Alper Çobanoğlu

Balıkesir Yağmura Teslim

Balıkesir’den Güne Yağmurlu Başlangıç

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu