GündemEkonomi

BALIKESİR YATIRIM GÜNLERİNE HAZIRLANIYOR

“Balıkesir Yatırım Günleri” 9-10 Mayıs tarihlerinde Kazdağları’nda bir otelde yapılacak toplantıda ele alınacak. Bölgede yatırım sahibi uzman isimler ile yatırıma uygun arazileri en uygun koşullarla sunan 7 OSB yöneticisi, izin ve ruhsat süreçlerinde yer alan kurum temsilcileri potansiyel yatırımcılarla bir araya gelecek.

Balıkesir’in; tarım ve gıda sanayii, yenilenebilir enerji, maden, sanayi ve turizm alanlarında yeni yatırım fırsatlarının konuşulacağı zirveye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ev sahipliği yapıyor. Balıkesir’in hedefinin 2023 yılına kadar Türkiye’nin en büyük 10 ekonomisinden biri olduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Mevcut organize sanayi bölgelerimizin genişlemesini ve sayısını artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, yatırım dostu bölge olmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi ile ulaşım altyapısı gücü daha da artan şehrimiz, Türkiye’nin yeni istihdam, üretim ve turizm merkezlerinden biri olacak,” dedi.

2,55 Trilyon Dolarlık Helal Gıda Pazarı

T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un de yer alacağı etkinlik; Bilim ve teknoloji ile Ar-Ge alanlarındaki merkezlerden biri olmayı hedefleyen Balıkesir’in, Türkiye’nin kırmızı et arzı konusunda yasadığı sıkıntıların çözümlemek için gerçekleştireceği yatırım hedefleri de paylaşılacak. 2024 yılına kadar 2,55 trilyon dolarlık bir hacme ulaşması beklenen helal gıda pazarında uzun vadede önemli yatırımlar hedefleyen Balıkesir’in, sahip olduğu yöresel lezzetler ile zengin tarım ürünü yelpazesinin değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar da yine potansiyel yatırımcılara duyurulacak. Ayrıca sağlıklı gıda pazarına ilişkin planlanan ve projelendirilen yatırım çalışmaları da yine etkinlik kapsamında anlatılacak.

2010 yılında 11 kilogram olan, bugün ise 14,3 kilograma yükselen kırmızı et tüketimi ile artan talebin yerel üretimle destekleme hedefi koyan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, orta ve uzun vadede Türkiye’nin kırmızı et üretim üslerinden biri olmak için atacağı adımları, gerçekleştireceği yatırımları ve yatırımcılara sağlanacak desteklerin neler olacağını açıklayacak.

En Büyük 10 Ekonomi Arasında Yer Almak

Rüzgâr enerjisi üretiminde İzmir ile birlikte Türkiye’nin iki önemli merkezinden biri olan Balıkesir’de , rüzgara yönelik Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan edilmesi konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlanması durumunda yenilenebilir enerji yatırımlarının artacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Rüzgâr, toprağı ile her alanda bereket ve kalkınma sunan Balıkesir’imiz için en büyük hedefimiz, ülkemizi Türkiye’mizin kalkınmasında yeni lokomotif haline getirmek. Şehrimizin kaynaklarının en etkin ve verimli biçimde kullanılması ile yalnızca Balıkesir değil, tüm Türkiye zenginleşerek güçlenecek.

Yeni yatırımlar ve projeler aynı zamanda hem Balıkesir’imiz, hem bölgemiz hem de Türkiye’nin istihdamına önemli katkılar sunacak,” dedi.

2023’e kadar Türkiye’nin en büyük 10 ekonomisinden biri olacaklarını belirten Kafaoğlu, 2016 yılında en fazla yatırım çeken il olan Balıkesir’in mevcut 1 milyar dolarlık üretim gücünün, gümrük bölgesinin açılması ile daha da artacağını paylaştı: “Mevcut organize sanayi bölgelerimizin genişlemesini sağlayacak ve sayısını artıracak, serbest bölge kurulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu projesi ile ulaşım altyapısı gücü daha da artan şehrimizin, yerli turist çekme gücünü uluslararası arenaya taşımak için de çalışıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu