Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 8’inci Halk Dansları Festivali Gerçekleşti

Balıkesir’de 8’inci Halk Dansları Festivali Gerçekleşti. Balıkesir Ayvalık Belediyesi festivallere devam ediyor. Yaptığı festivallere de bir yenisi daha ekledi. 8. halk dansları festivali coşkuyla sona erdi.

 

Balikesirde 8Inci Halk Danslari Festivali Gerceklesti 1

 

Balıkesir’de 8’inci Halk Dansları Festivali Gerçekleşti. Ayvalık Belediyesi gerçekleştirdiği 8. halk dansları festivali sona erdi. Gelenek haline gelen Ayvalık Deniz, Kum, Güneş ve Halk Dansları Festivali 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

 

Balikesirde 8Inci Halk Danslari Festivali Gerceklesti 2

 

Festival Ayvalık Altınova ve Armutçuk Sahil’de gerçekleşti. Ayvalık yerel halkı ve tatile gelen vatandaşlar festivale katılım gösterdi. Kaıtlım gösteren misafirler festivalden mutlu ayrıldı.

 

Balikesirde 8Inci Halk Danslari Festivali Gerceklesti 3

 

Gerçekleşen festivalde dansçılar Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Hindistan ve Türkiye’den toplam 15 halk dansı sergiledi.  Festivalde 750 dansçı görev aldı.

 

Balikesirde 8Inci Halk Danslari Festivali Gerceklesti 4

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık  Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Bununla birlikte Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçeleri yer alır. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Ayrıca tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia olarak bilinir. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. İsim konusunda bazı görüşler de Ayvalık’ın Aioliki’nin (Eolya’nın) bozulmuş şekli olarak söyleniyor. Ayrıca Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri süregelmektedir. 

Antikçağ’da, Ayvalık Adaları’na Hekatonisa denirdi. Bu isim, adaların en büyüğü Nesos (Moshonisi, Cunda veya Alibey Adası) aynı isimle söylenen Nesos ya da Nasos antik kentinin baş tanrısı olan Hekatos olarak da anılan Apollon’dan gelmekteydi. Apollon Adaları’nda Nesos dışında Chalkis, Pordoselene ve Kydonia antik yerleşmeleri vardı. Antik kaynaklar Chalkis, Pordoselene ve Nasos’tan çok söz etmelerine karşılık, Kydonia hakkında yazan sadece yazları akan ünlü bir sıcak su kaynağına sahip olduğunu bildiren Plinius olmuştur. Bu dört antik kentten Chalkis ve Pordoselene yok olmuş. Ancak Kydonia ve Nesos, sırasıyla Ayvalık ve Cunda (Alibey) olarak günümüze ulaşmışlardır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın

Haber: Elif Şahin

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu