Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BALIKESİR’DE AĞAÇ ALTINDAN YÜRÜME!

BALIKESİR’DE AĞAÇ ALTINDAN YÜRÜME!

 

Balıkesir’de olumsuz hava şartları yetkilileri de alarma geçirdi. Valilik ve AFAD uyarı yaptı.

 

Balıkesir AFAD Balıkesir ilçelerini ve kırsal mahallelerini uyardı. AFAD uyarıyı Meteorolojiden edinilen bilgi doğrultusunda yaptı. Vatandaşlar geçmişte yaşanan olumsuz hava koşullarını hatırlayıp kendilerince önlem aldı.

 

Şehirde fırtına beklentisi uyarıyı da beraberinde getirdi. Balıkesir’de rüzgarlı havalarda ağaçların devrildiği ve dahası körfez ilçelerinde gemilerin alabora olduğu biliniyor. Balıkesir’de Valilik ve AFAD duyuru yaptı. Uyarıda; Ağaç ve direk devrilmesi, Çatı uçmasına karşı tedbir alın” denildi. Dahası olumsuz hava şartlarında oluşması muhtemel Gaz Zehirlenmeleri ve baca zehirlenmelerine de dikkat çekti.

 

AFAD Balıkesir , ‘’Balıkesir ili genelinde ağaç devrilmesi dâhil, baca ve gaz zehirlenmesine karşın tedbirli olun’’ uyarısı yaptı. Telefon ve dijital cihazlardan mesaj paylaşımı yapan AFAD vatandaşları fırtınaya karşı önlem almak için uyardı.

Rüzgarın Hızına Dikkat
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü de Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı. Meteoroloji; rüzgârın akşam saatlerinde etkisini artırarak zaman zaman saatte 80-100 kilometre hızla eseceğini tahmin etti.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu