Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Anne Dostu Hastane

Balıkesir’de Anne Dostu Hastane. Sağlık Bakanlığı “Anne Dostu Hastane Programı” projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında Balıkesir’in üçüncü hastanesi de Anne Dostu Hastane unvanını almaya hak kazandı. Peki, nedir bu Anne Dostu Hastane?

Balıkesir’de Anne Dostu Hastane

Balıkesir’de Anne Dostu Hastane. Sağlık Bakanlığı “Anne Dostu Hastane Programı” Projesini Hayata Geçirdi. Bu Proje Kapsamında Balıkesir’in Üçüncü Hastanesi De Anne Dostu Hastane Unvanını Almaya Hak Kazandı. Peki, Nedir Bu Anne Dostu Hastane?

 

Sağlık Bakanlığı “Anne Dostu Hastane Programı” projesini hayata geçirmeye devam ediyor. Balıkesir’de daha önce Balıkesir Atatürk Hastanesi ve Gönen Devlet Hastanesi bu unvanı almıştı. Şimdi bu unvana bir hastane daha eklendi. Burhaniye Devlet Hastanesi’de Anne Dostu Hastane unvanını almaya hak kazandı.

 

Balikesirde Anne Dostu Hastane 2

 

Anne Dostu Hastane Unvanı Nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla “Anne Dostu Hastane Programı” hayata geçti.

Anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik travay, doğum ve lohusa odaları hazırlanıyor. Ayrıca gebelerin kendilerini ev ortamında hissettikleri, hareket özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği refakatçi ile kalabilecekleri alanların oluşturuyor.

Balıkesir’de de üç hastanede bu hizmet anne adayları için verilmeye başladı.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu