Köşe Yazıları

Balıkesir’de Armut Ağaçları

Balıkesir toprağındaki verimle dikkat çeken illerimiz arasında. Her çeşit meyve ve sebzenin elverişli olduğu topraklarımızda armut ağaçları da var. Özellikle dağlık bölgelerimizde armutlar sulu armut olarak geçer ve oldukça faydalı.

Balıkesir’de Armut Ağaçları… Armut, ülkemizde 7’den 77’ye kadar en çok tüketilen meyvelerden birisi olmakla beraber içerdikleri ile de insan sağlığına oldukça faydalıdır. Armudun faydaları saymakla bitmeyeceği gibi, içerdiği vitamin ve minerallerin sayısı da fazladır. Bu da, bu meyvenin bu denli tüketilmesinde en önemli nedenlerden birisidir. Zira, doktorlar tarafından diyabet hastalarına, bebeklere ve kilo vermek isteyenlere armut tüketilmesi önerilmektedir.

ARMUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu denli zengin bir meyve olan armut, doktorlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Bebekler, diyabet hastaları ve kilo vermek isteyenlere önerilen bu meyve, vücut sağlığına yarar sağlar. Peki, armudun faydaları nelerdir?

Kilo kaybı sağlar, zayıflatır. Zengin bir lif kaynak olan armut, içerdikleri ile uzun süre tok kalmanızı; böylelikle kalori açığı oluşturarak zayıflamanıza olanak tanır.

İlgili Makaleler

Kanseri önler. Anti kanserojen özellikleri ile olası kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

Bağışıklığı güçlendirir. Yapısında bulunan antioksidanlar sayesinde soğuk algınlığı, grip ve nezle benzeri hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutar.

Dahası, sindirim sistemini düzenler.

Kalp sağlığına iyi gelir, kan akışını arttırır. Potasyum açısından zengin olmasından dolayı kalp sağlığına iyi gelir. Öte yandan, vücut genelinde kan akışını da arttırır.

Kemikleri güçlendirir. Armudun içerisinde bulunan mineraller, kemiklerin desteklenerek güçlü kalmasını sağlar.

Diyabet hastalara önerilir. Ayrıca, genellik doktorlar tarafından diyabet hastalarının öğünleri arasında bulunması tavsiye edilir.

Yüksek tansiyonu engeller.

Nefes darlığına iyi gelir.

Son olarak, ateş düşürücü etkisi vardır.

Daha fazlası için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu