TarihGündem
Trend

Balıkesir’de, Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi!

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı kent tarihinin kalbi olacak.

Balıkesir’de, Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi! Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı kent tarihinin kalbi olacak.

 

Balıkesir’de, Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi!

Havran 1

Önce Restore Sonra Müze Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi oldu.

 

Balıkesir’de, Atatürk Ve Seyit Onbaşı Müzesi!
Balıkesir’de, Atatürk Ve Seyit Onbaşı Müzesi!

Seyit Onbaşı ve Atatürkün Buluştuğu yer

Terzizade Konağı, “Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; Cumhuriyet’in ilanından hemen sonra çıktığı yurt gezisinde, Havran ziyareti sırasında konakladığı ve Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile 2. kez buluştuğu yer.

 

Emin Ersoy

Havran Belediye Başkanı  Ne Söyledi?

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “ 200 yaşından büyük olduğu tespit edilen Terzizade Konağı, örneklerine sadece İstanbul Boğazı’nda bulunan yalılarda rastlayabiliyoruz. Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından olan konağın en önemli özelliği Atatürk ve Seyit Onbaşı’nın tarihi buluşmasına ev sahipliği yapmasıdır. İşte o tarihe geçen buluşmaya ev sahipliği yapan konak, paha biçilmez değerde bir müzeye dönüştürüldü” dedi.

 

Balikesir 4

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ne dedi?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Havran bence, Körfez’de tarihi yapılarıyla beraber Türkleri ve Anadolu yaşayışını en çok yansıtan bölgemiz. Burayı Koca Seyit gibi bir kahramanın isminin verildiği eserlerle dolduruyoruz. Türbesinin yanına müzeler yapıldı. Atatürk ile beraber yaptığı görüşmenin mizanseni yapıldı. Türk’ün gücünü, kahramanlığını ve bir devlet liderinin kahramanına sahip çıkmasının, arkasını aramasının simgesi olan çok önemli bir müze açtık.” diye konuştu.

 

Havran Belediye Baskani Emin Ersoy

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ne söyledi?

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı “Seyit Onbaşı’nın hikâyesini anlatırken aslında ne kadar mütevazı bir kahraman olduğunu da anlıyoruz. Asıl kahramanlarımız onlar. Cumhuriyetimizin 100. yılında asıl anılması gereken kahramanlarımızı anıyoruz. Havran, Bakanlığımızın çok önem verdiği özel bir ilçemiz. Çok özel bir mimariye sahip.” dedi.

 

Katilanlar

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Müze açılışı ile ilgili ne dedi?

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu “Hikâyesiyle hepimizi çok duygulandıran müzemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyük milletler; tarihine ve geçmişine sahip çıkar, bizlerde emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Buraya gelen her genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çanakkale Kahramanımız Seyit Onbaşı’yı anacak.” dedi.

Havran Konaklarına göz atın

Gündemin nabzını tutuyoruz…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu