Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir’de Bilişim Sektörünün Geleceğine Işık Tutacak Toplantı

Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality Destek Programı konulu toplantı Balıkesir’de gerçekleşti.

Balıkesir’de Bilişim Sektörünün Geleceğine Işık Tutacak Toplantı

Balikesirde Bilisim Sektorunun Gelecegine Isik Tutacak Toplanti 1
Balıkesir’De Bilişim Sektörünün Geleceğine Işık Tutacak Toplantı

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Balıkesir Teknokent ve Balıkesir Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Destek Programı” bilgilendirme toplantısı, Ticaret Uzmanı Ergüç Ülker, Ticaret Uzman Yardımcısı Dr. Mustafa Salim Erek ve TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut’un sunumlarıyla gerçekleşti.

Balikesirde Bilisim Sektorunun Gelecegine Isik Tutacak Toplanti 2
Balıkesir’De Bilişim Sektörünün Geleceğine Işık Tutacak Toplantı

“Sektördeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula yaptı. Kula, “Ülkemizde bilişim sektörünün güçlenmesi diğer sektörleri de olumlu etkileyerek, ekonomik kalkınma ve rekabet avantajı sağlamamıza katkı sağlamaktadır. Bu seminer vesilesiyle, bilişim sektörünün önemine dair güçlü bir farkındalık oluşturmayı ve sektördeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Toplantıda Ticaret Uzmanı Ergüç Ülker ve Ticaret Uzman Yardımcısı Dr. Mustafa Salim Erek, Türkiye Bilişim Sektörünün uluslararasılaşma sürecini detaylı bir şekilde aktarırken, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut ise E-Turquality Destek Programı’nın önemine vurgu yaptı.

Balikesirde Bilisim Sektorunun Gelecegine Isik Tutacak Toplanti 3

Türkiye Ekonomisine Katkısı Konuşuldu

Bu işbirliği ile düzenlenen toplantının, bilişim sektörünün Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıya dair önemli bilgilerin paylaşıldığı bir platform olduğu belirtildi. Sektöre dair farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliğin, katılımcılara bilişim alanında uluslararasılaşma ve destek programları konularında güncel bilgiler sunma fırsatı tanıdığı ifade edildi.

Kaynak: Elif Şahin

Tarım Teknolojilerinde Yeni Dönem Başladı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu