Etkinlikİlçe Haberleri

Balıkesir’de Down Sendromlu Gençler Mutfakla Buluştu

Burhaniye'de Engelleri Aşan Gastronomi Buluşması Gerçekleşti! Down Sendromlu Gençler Mutfakla Buluştu

Balıkesir’de Down Sendromlu Gençler Mutfakla Buluştu

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, takım çalışması dersi kapsamında gerçekleştirdikleri projede down sendromlu gençlerle bir araya geldi.

Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’ndeki Özlemle Yaşam Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte, 3. sınıf öğrencisi Emrah Erzaim projenin, down sendromlu bireylerle bir araya gelerek yemek yapmanın keyfini yaşadıklarını belirtti. Şef Gizem Manisalı yönetiminde, öğrenciler ve down sendromlu gençler birlikte 5 çeşit yemek hazırladı. Down sendromlu gençlerin ailelerine servis edilen yemeklerle son bulan etkinlik, engelli bireylerin gastronomi alanında yeteneklerini sergileyebileceğini kanıtladı.

Balıkesir'De Down Sendromlu Gençler Mutfakla Buluştu

Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Sevda Akgündüz, etkinliği olumlu bulduklarını ve down sendromlu çocukların neler başarabileceğini görmelerinin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ise projeye destek veren Özlemle Yaşam’a ve öğrencilere teşekkür ederek, down sendromlu bireylerin mutfakta da başarılı olabileceklerini vurguladı. Engelleri aşma ve engelsiz yaşam için düzenlenen bu etkinlik, öğrenci, şef ve down sendromlu gençler arasında olumlu bir deneyim paylaşımına vesile oldu.

Balıkesir'De Down Sendromlu Gençler Mutfakla Buluştu

Haber: Bülten

Öğrenciler Mesleki Ustalarla Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu