Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Gençler Engelleri Aştı

Balıkesir'de Avrupa Birliği programı kapsamındaki "Let's Remove The Obstacles With Sports - 'Engelleri Sporla Kaldıralım'" adlı gençlik projesi gerçekleşti.

Balıkesir’de Gençler Engelleri Aştı

Balikesirde Gencler Engelleri Asti 1

Balıkesir’de Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Engelli Spor Kulübü işbirliğiyle yürütülen Avrupa Birliği programı kapsamındaki “Let’s Remove The Obstacles With Sports – ‘Engelleri Sporla Kaldıralım'” adlı gençlik projesi gerçekleşti. İtalya, Romanya, Litvanya, Polonya ve Türkiye’nin katılımıyla Balıkesir’de gerçekleştirilen ilk ayağıyla tamamlandı.

Balikesirde Gencler Engelleri Asti 2

35 Katılımcı

TSD Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, projenin temel amacının engelli bireylerin sporun her alanında aktif olmalarını teşvik etmek ve görünürlüklerini artırmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında 14 engelli ve toplamda 35 katılımcının yer aldığını ifade etti. Başkan Uslu, ayrıca katılımcı ülkelerin kültürlerini tanımaları ve keşfetmeleri amacıyla Türk kültürü ve adetlerinin yanı sıra Balıkesir ilinde engellilerin topluma katılımını destekleyen çalışmaların da tanıtılmasının projenin hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.

Balikesirde Gencler Engelleri Asti 3

Türk Okçuluğu Tanıtıldı

Başkan Uslu, bu buluşma sırasında TSD Balıkesir Şubesi’nde Balıkesir Engelli Spor Kulübü takımları ile Geleneksel Türk Okçuluğu’nun tanıtımının yapıldığını ve misafirlerle birlikte Bocce ve Ok atışı gibi etkinliklerin gerçekleştirilerek keyifli bir etkileşim sergilendiğini aktardı.  // Balıkesir’de Gençler Engelleri Aştı

Balikesirde Gencler Engelleri Asti 4

Yöresel Tatlarda İkram Edildi

Projenin bir parçası olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen engelli misafirlere sadece spor yapma fırsatı sunulmakla kalmayıp, aynı zamanda Balıkesir mantısı ve höşmerim gibi yöresel tatların ikram edildiğini belirten Başkan Uslu, misafirlerin yöresel lezzetlerle uğurlandığını dile getirdi.

Bu proje, engelli bireylerin sporun her alanında aktif olmalarını teşvik ederek, kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan bir örnek çalışma olarak Balıkesir’de başarıyla tamamlandı. İHA’nın edindiği bilgiye göre projenin diğer aşamalarının da engelli bireylerin toplumsal katılımını artırmak için önemli bir katkı sunması bekleniyor.

İlginizi çekebilir ; Yürüme Engelliydi: İlk Kez Balıkesir’de Denize Girdi!

Balıkesir’de Gençler Engelleri Aştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu